Actueel » Nieuws » Nieuwe medewerkers

Actueel

meer nieuws...

Nieuwe medewerkers

Geplaatst op 3 september 2019 om 16:00

‘Gastvrijheid, veiligheid en een vast gezicht!’ Dat is wat deze twee dames de cursisten en bezoekers van Cultuurkust willen bieden. Wie vaker bij Cultuurkust rondloopt weet dat het bekende gezichten zijn. Kitty Wijnands (rechts) en Iris Polman (links) zijn al jaren als vrijwilliger aan ons verbonden. Sinds half augustus zijn zij in dienst getreden als medewerker beheer.

 ‘Ik loop hier al vanaf mijn 21e rond’, vertelt Kitty, ‘De afgelopen zeven jaar als vrijwilliger, met de woensdagavond als vaste avond’. Iris is vier jaar geleden als vrijwilliger bij ’t Pietenhuis begonnen en staat sinds anderhalf jaar achter de bar op de dinsdagmiddag en de donderdagavond. Nu hebben ze een contract aangeboden gekregen en zijn ze officieel in dienst gekomen als medewerker beheer/bar.

Iris gaat voornamelijk op onze nieuwe locatie, het Oude Stadhuis, aan de slag. Kitty wordt het vaste gezicht in het gebouw aan ’t Klooster. Ze zorgen voor de bestellingen, werkroosters, de materialen voor de cursussen en zorgen ervoor dat alle lokalen er netjes uit zien. Ook houden ze zich bezig met het agenda beheer van de panden. ‘We plannen ook recepties, ontvangsten en in het Oude Stadhuis bruiloften’.

‘Ik hoop dat iedereen het gevoel heeft dat hij bij ons terecht kan!’, zegt Kitty, ‘en ik wil graag een positieve factor zijn. Voor cursisten is een vertrouwd gezicht fijn’. Iris knikt en vult aan ‘Het is leuk dat je op een gegeven moment de wensen van een bepaalde groep kent. Dat je weet hoe iemand graag zijn of haar koffie drinkt of welke koekjes favoriet zijn. Het zit hem vaak in kleine dingen’.

Kitty voelt zich met haar achtergrond als illustratief vormgeefster als een vis in het water. ‘Hier werken mooie mensen, creatieve mensen. Ik droomde al langer van werken bij Cultuurkust en nu is het werkelijkheid’!’. Ook Iris ziet het als een mooie kans. ‘Het Oude Stadhuis en ’t Klooster zijn fantastische gebouwen om in te werken, de mensen zijn leuk en iedereen is welkom hier!’.

Op dit moment zijn de dames druk met alle voorbereidingen van de cursussen die binnenkort weer gaan beginnen. Ze hebben er zin in. ‘We hopen op onze beurt ook weer veel vertrouwde gezichten te zien!’.