Actueel » Nieuws » Musicallessen voor kinderen 'Ze ervaren vrijheid'

Actueel

meer nieuws...

Musicallessen voor kinderen 'Ze ervaren vrijheid'

Geplaatst op 6 september 2019 om 10:50

Kinderen die van dansen, zingen en acteren houden, kunnen wekelijks op de woensdagmiddag bij docenten Rose Spearman en Elke Wiss op les. 

‘We werken in de lessen aan speltechnieken, jezelf presenteren, je leert je stem gebruiken, hoe je je lichaam inzet en hoe je emoties kan laten zien’ vertelt Rose.

‘De kinderen leren samenwerken, naar elkaar kijken en luisteren. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat ze gestimuleerd worden om nieuwe dingen uit te proberen. Ze ontwikkelen moed en durven dingen die ze eerst niet durfden. Dat is zo mooi om te zien!’.

‘Ze ervaren vrijheid. Daar begeleiden we ze ook in. Het is mooi om te zien hoe een verlegen kind opeens zelfvertrouwen krijgt. Maar ook hoe een stoere jongen iets leert door een verlegen personage te spelen. De kinderen vergroten hun inlevingsvermogen’.

‘Kinderen kunnen bij ons heel erg zichzelf zijn. En we proberen zo veel mogelijk de kinderen mee te laten denken over de liedjes, de personages, de dansjes en het verhaal. We werken niet met een aangekocht script, maar halen zoveel mogelijk ideeën uit de kinderen zelf.’

Elke en Rose geven aan drie groepen les;

De basisgroep en Vervolg 1 werken toe naar een korte presentatie. Vervolg 2 werkt met een script en presenteert aan het einde van de cursus een eigen musical.

Als je geen ervaring hebt raden Elke en Rose aan om in de basisgroep te starten. Later kan je dan in een vervolggroep meedoen. Heb je wel al vaker op het podium gestaan vermeld dan bij het inschrijven je leeftijd en hoeveel ervaring je hebt. In overleg met de docenten wordt je in een groep ingedeeld.

De lessen starten op woensdag 18 september 2019.

Voor meer info: www.cultuurkust.nl/cursussen