Actueel » Nieuws » Méér Muziek in de Klas Noordwest Veluwe van start!

Actueel

meer nieuws...

Méér Muziek in de Klas Noordwest Veluwe van start!

Geplaatst op 4 december 2020 om 12:18

Afgelopen woensdag, 2 december, was de eerste bijeenkomst van Méér Muziek in de Klas NW-Veluwe. Stichting Méér Muziek in de Klas heeft als doel structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Met het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal worden lokale en regionale samenwerkingsverbanden opgericht met alle betrokken partijen om muziekonderwijs in de regio te verankeren.

Cultuurkust is aanjager voor de regio Noordwest Veluwe en bracht tijdens deze eerste online bijeenkomst mensen uit het onderwijs, muziekverenigingen, cultuuraanbieders, gemeenten, conservatoria en pabo’s samen. In totaal schoven 37 mensen uit de gemeenten Elburg, Nunspeet, Elspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk aan om mee te denken over passend muziekonderwijs voor elk kind op de NW-Veluwe.

Het doel is om in april 2020 een MuziekAkkoord voor de regio NW-Veluwe te ondertekenen. Na de eerste bijeenkomst van afgelopen woensdag is uit alle betrokken partijen een stuurgroep gevormd die de totstandkoming van het muziekakkoord gaat voorbereiden.

Méér Muziek in de Klas