Actueel » Nieuws » Sinterklaasvoorstelling

Actueel

meer nieuws...

Sinterklaasvoorstelling

Geplaatst op 5 november 2021 om 17:57

Goed nieuws! Sinterklaas komt naar Speculaasstad Harderwijk en speelt van 14 november tot en met 5 december een hoofdrol in de voorstelling 'Bennie Buiten en het cadeau voor Sinterklaas'.

Theatermakers Sjors & Ruud hebben de voorstelling speciaal voor scholen en gezinnen gemaakt en spelen de voorstelling ombeurten. Dat betekent dat er elke voorstelling maar één acteur aanwezig is. Dankzij een prachtige pop, gemaakt door een professionele poppenmaker verbonden aan o.a. Theater Gnaffel, is ook Sinterklaas als schijn heilige aanwezig.

Projectleider van Speculaasstad, Tim Smit is blij dat het dit jaar allemaal weer mogelijk lijkt om samen met andere organisaties in Harderwijk weer een mooi Sinterklaasfeest neer te zetten. “Vooral de Sinterklaasvoorstelling was altijd een hoogtepunt voor het gehele project. Vorig jaar waren we zelfs van plan om de voorstelling dan maar op de scholen zelf te spelen, maar uiteindelijk was ook dat geen optie.” De organisatie is heel blij dat de scholen en andere bezoekers straks weer, het zij met een coronatoegangsbewijs, een Sinterklaasbeleving instappen.

“Het is nog altijd niet mogelijk een volledige Sinterklaas beleving op te tuigen”, aldus Tim. Toch zal iedereen die naar binnen stapt voor de voorstelling worden ondergedompeld in Sinterklaassferen. “Al is het maar een deel van het pand, kinderen mogen het gevoel hebben dat Sinterklaas hier slaapt.”

De voorstelling

De voorstelling heet ‘Bennie Buiten en het cadeau voor Sinterklaas’. Het is bijna 5 december en dan is Sinterklaas jarig. Bennie is vastbesloten om Sinterklaas een mooi cadeau te geven. Hij zit dagen achter het scherm van zijn computer te werken aan een App voor de Sint. De vraag is alleen; zit de Goedheiligman daar wel op te wachten? En is het wel goed om zoveel achter je scherm te zitten?

De voorstelling is van 14 november tot en met 5 december te zien in de theaterzaal van Cultuurkust.

Kaarten voor de voorstelling zijn alleen verkrijgbaar via de site van het project: speculaasstad.nl

Kaarten zijn nu al te koop, ook voor de try-outs op zondag 14 november. Op de site vinden bezoekers de komende tijd steeds meer informatie over alle activiteiten rondom Speculaasstad.