Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Tekenen en Schilderen

Startdatum:15 september 2020 Eindddatum: 5 januari 2021
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Beeldend
Aantal lessen:12 Duur:3 uur
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Kim den Dulk
Lesgeld:€ 299,00 Termijnen: 4x € 74,75
Code:3106-2.1
Gegeven op: dinsdag 13:30 - 16:30
 
Inschrijven « Overzicht

Tekenen en schilderen 

Tijdens deze cursus tekenen en schilderen leer je ontdekken. Uitgangspunt daarbij zijn hedendaagse kunstenaars die klassieke thema ’s op een eigentijdse manier vormgeven, zoals een landschap, (zelf)portret of model.   

Dit gaan we doen 

Aan de hand van een opdracht leer je te experimenteren met verschillende materialen zoals krijt, potlood, gewassen inkt, aquarel en acrylverf. Er wordt veel op papier gewerkt en soms op acrylverf doek . 

Ook leer je meer over hedendaagse werkwijzen en expressievormen, zoals collages en het combineren  van verschillende materialen. Je voert de beeldende opdrachten naar eigen inzicht uit en krijgt technische ondersteuning bij het uitwerken van je ideeën. Deze cursus biedt ook ruimte voor verdieping. De werken worden regelmatig besproken met elkaar. 

Materiaalgebruik 

Voor deze cursus kan je gebruikmaken van de basismaterialen van Cultuurkust. Wel raden we je aan je eigen kwasten en kleurenpallet aan te schaffen. Aanvullende materialen die je wilt gebruiken, kun je zelf 

Let op!

In verband met de geldende corona maatregelen kan het voorkomen dat de genoemde aanvangsdatum niet klopt. U kunt zich wel inschrijven. Zodra we weten wanneer de cursus van start kan gaan ontvangt u bericht.

Corona maatregelen

We willen graag dat je je veilig voelt in de lessen die je bij ons afneemt. En dat je onbezorgd kunt genieten van je vrijetijdsbesteding. Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter regel; in al onze lesruimtes houden we ons aan een maximum aantal mensen.. Zo kunnen we de 1,5 meter regel naleven. Indien de groep cursisten groter is dan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven.
  • Ventilatie: we zorgen voor goede ventilatie in de lesruimtes.
  • Desinfecterende middelen: in ons gebouw zijn voldoende desinfecterende middelen beschikbaar.
  • Triage: we vragen cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven indien zij klachten hebben.
  • De pauzeruimte in ons gebouw aan het Klooster is voorlopig gesloten. Voor de deelnemers wordt in de lesruimte gratis koffie, thee en water klaargezet.

Indien blijkt dat er i.v.m. COVID-19 nieuwe maatregelen worden getroffen waardoor je les niet kan plaatvinden gaan we in overleg met je over de continuering van je les. We gaan op zoek naar een, voor jou geschikte oplossing, zoals bijvoorbeeld: lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod(indien mogelijk), lessen online voortzetten of restitutie.

Cultuurkust volgt de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19. Op basis van de richtlijnen die door zojuist genoemden worden opgesteld, wordt beslist of een les wel/niet kan doorgaan.