Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Modern schilderen + vrij atelier

Startdatum:10 september 2020 Eindddatum:25 maart 2021
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Beeldend
Aantal lessen:25 Duur:2 uur en 30 minuten
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: nvt
Lesgeld:€ 258,00 Termijnen: 6x € 43,00
Code:3109-4.1
Gegeven op: donderdag 19:30 - 22:00
 
Inschrijven « Overzicht

Modern schilderen 

Houd je van modern schilderen? En wil je graag je eigen schilderstijl ontwikkelen? Meld je dan aan voor deze cursus. Heerlijk om te doen. De geur van verf in het schildersatelier. Een inspirerende plek om ideeën en nieuwe werkwijzen op te doen. En waar je de tijd bijna vergeet. 

 Dit gaan we doen 

In deze cursus leer je beter schilderen met olie- of acrylverf. Naar keuze werk je met andere materialen. Je doet dit samen met andere cursisten die dezelfde interesse hebben en het experiment aan durven gaan. Verschillende beeldende thema's en moderne kunstwerken worden besproken en zijn de inspiratiebron om een eigen schilderstijl te ontwikkelen. Bij elke opdracht staan afwisselend andere beeldelementen centraal, zoals compositie, vorm, kleur, licht, ruimte en beweging. Tijdens de cursus verkennen we het gebied tussen waarneming en abstractie. Je leert vertalingen te maken. En we dagen je uit om andere visies, werkwijzen en technieken te toe te passen. 

Vrij atelier 

De docent zal 16 lessen van deze cursus begeleiden. Daarbij kent deze cursus 9 avonden waar je als cursist zelfstandig vrij aan de opdracht kan werken. De data van het vrij atelier worden in de loop van het cursusseizoen bepaald. 

Materiaalkosten 

Je kunt gebruikmaken van de basismaterialen van Cultuurkust. We raden je wel aan om je eigen kwasten en kleurenpallet aan te schaffen. Aanvullende materialen die je wilt gebruiken kun je zelf meenemen óf aanschaffen bij Cultuurkust.