Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Keramiek (avond)

Startdatum:12 mei 2021 Eindddatum:14 juli 2021
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Beeldend
Aantal lessen:10 Duur:2 uur en 30 minuten
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Barbara Röling
Lesgeld:€ 210,00 Termijnen: 3x € 70,00
Code:3204-3.2
Gegeven op: woensdag 19:30 - 22:00
 
Inschrijven « Overzicht

Cursus Keramiek (avond) 

Aan de slag met keramiek? Met deze cursus leer je niet alleen boetseren, maar ook decoreren met engobes en glazuur. 

Dit ga je doen 

Keramiek kent heel veel uitingsvormen: strak of vrij, kleurrijk of sober, fijn of grof. Bij de techniek van het handvormen ‘bouw’ je een vorm door middel van boetseren, plakken klei en/of rolletjes. In deze cursus leer je de basistechnieken, experimenteer je met bewerkingen én leer je de grondbeginselen van het glazuren. De docent inspireert je met opdrachten en fotomateriaal. We beginnen met uw eigen ideeën. De werkbesprekingen zorgen voor genoeg reacties om steeds weer verder te kunnen werken. 

Materiaalgebruik / Bijkomende kosten 

De cursus is exclusief materiaalkosten. De materialen voor je werk dien je zelf aan te schaffen. Houd u rekening met de aanschaf van broodjes klei en glazuur. Dit kan via de materialenkaart van Cultuurkust. Gereedschappen zijn kosteloos aanwezig bij Cultuurkust. 

Let op!

In verband met de geldende corona maatregelen kan het voorkomen dat de genoemde aanvangsdatum niet klopt. U kunt zich wel inschrijven. Zodra we weten wanneer de cursus van start kan gaan ontvangt u bericht.

Corona maatregelen

We willen graag dat je je veilig voelt in de lessen die je bij ons afneemt. En dat je onbezorgd kunt genieten van je vrijetijdsbesteding. Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter regel; in al onze lesruimtes houden we ons aan een maximum aantal mensen.. Zo kunnen we de 1,5 meter regel naleven. Indien de groep cursisten groter is dan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven.
  • Ventilatie: we zorgen voor goede ventilatie in de lesruimtes.
  • Desinfecterende middelen: in ons gebouw zijn voldoende desinfecterende middelen beschikbaar.
  • Triage: we vragen cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven indien zij klachten hebben.
  • De pauzeruimte in ons gebouw aan het Klooster is voorlopig gesloten. Voor de deelnemers wordt in de lesruimte gratis koffie, thee en water klaargezet.

Indien blijkt dat er i.v.m. COVID-19 nieuwe maatregelen worden getroffen waardoor je les niet kan plaatvinden gaan we in overleg met je over de continuering van je les. We gaan op zoek naar een, voor jou geschikte oplossing, zoals bijvoorbeeld: lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod(indien mogelijk), lessen online voortzetten of restitutie.

Cultuurkust volgt de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19. Op basis van de richtlijnen die door zojuist genoemden worden opgesteld, wordt beslist of een les wel/niet kan doorgaan.