Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Keramiek (Mallen Maken)

Startdatum:16 september 2020 Eindddatum:28 oktober 2020
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Beeldend
Aantal lessen:6 Duur:2 uur
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Barbara Röling
Lesgeld:€ 128,00 Termijnen: 2x € 64,00
Code:3208-3.1
Gegeven op: woensdag 09:00 - 11:00
 
Inschrijven « Overzicht

Keramiek - Mallen maken

Tijdens deze lessen leer je de basisprincipes van het mallen maken zoals een juiste manier van luchtvrije gips maken, eigen mallenvet maken en hoe te werken met de bekisting. 

Dit ga je doen

Gedurende zes lessen ga je kennis maken met het maken van drukmallen en gietmallen. We starten eenvoudig met het maken van een mal uit één deel en bouwen dit uit naar het delen van het object in lossende segmenten voor twee, drie of meerdelige mallen. Deze cursus is een aanvullende cursus op de huidige keramiekcursus. 

De mallen die hier gemaakt worden, kunnen gebruikt worden bij die cursus, maar is ook voor mensen die mallen willen gaan toepassen in hun eigen atelier. Het model wat afgegoten gaat worden kan een object zijn wat je van huis mee neemt met een speciale betekenis, b.v. een kopje uit oma’s porseleinkast, of een vondst uit de kringloopwinkel. In principe kan je alles afgieten. Mallen maken is de specialiteit van deze docent. 

Corona maatregelen

We willen graag dat je je veilig voelt in de lessen die je bij ons afneemt. En dat je onbezorgd kunt genieten van je vrijetijdsbesteding. Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter regel; in al onze lesruimtes houden we ons aan een maximum aantal mensen.. Zo kunnen we de 1,5 meter regel naleven. Indien de groep cursisten groter is dan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven.
  • Ventilatie: we zorgen voor goede ventilatie in de lesruimtes.
  • Desinfecterende middelen: in ons gebouw zijn voldoende desinfecterende middelen beschikbaar.
  • Triage: we vragen cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven indien zij klachten hebben.
  • De pauzeruimte in ons gebouw aan het Klooster is voorlopig gesloten. Voor de deelnemers wordt in de lesruimte gratis koffie, thee en water klaargezet.

Indien blijkt dat er i.v.m. COVID-19 nieuwe maatregelen worden getroffen waardoor je les niet kan plaatvinden gaan we in overleg met je over de continuering van je les. We gaan op zoek naar een, voor jou geschikte oplossing, zoals bijvoorbeeld: lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod(indien mogelijk), lessen online voortzetten of restitutie.

Cultuurkust volgt de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19. Op basis van de richtlijnen die door zojuist genoemden worden opgesteld, wordt beslist of een les wel/niet kan doorgaan.