Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Theaterklas 4 VO-productie 15-21 jr

Startdatum:25 september 2020 Eindddatum:21 mei 2021
Leeftijd:Jongeren Discipline:Theater
Aantal lessen:30 Duur:2 uur en 30 minuten
Locatie:Oude Stadhuis Docent: Leander Zimmerman
Lesgeld:€ 370,00 Termijnen: 8x € 46,25
Code:6019-5.1
Gegeven op: vrijdag 19:00 - 21:30
 
Inschrijven « Overzicht

Jongerentheaterschool - Theaterklas 4

Wil jij van theater je beroep maken, of ben je aan het onderzoeken of je dat wil? Heb je een eindeloze honger naar spelen en maken en een ijzeren discipline om die honger te stillen? Misschien kun je dan meedoen aan Theaterklas 4: VO-productie.

Naast het reguliere programma op de vrijdag, ontwikkelen we vanuit de JTS ook een semiprofessionele productie voor middelbare scholen in de regio. We lezen een klassiek geworden theatertekst en onderzoeken samen de thema’s die daarin staan en die nog steeds relevant zijn. We ontwikkelen samen een concept, een toneelbeeld en natuurlijk scènes. Zo maken we een voorstelling die een bijdrage kan leveren aan het lesprogramma van vo-klassen (bovenbouw). De voorstelling wordt in de zaal van Cultuurkust gespeeld.

Wat maakt deze cursus leuk/bijzonder en voor wie is deze geschikt?

Deze cursus is een unieke kans om je voor te bereiden op een theateropleiding, een cursus die goed te volgen is als je in een tussenjaar zit, of al op een opleiding zit en stage wil lopen.  Je krijgt echt de tijd om je te verdiepen in de materie en om materiaal en een personage te ontwikkelen. Je regisseur werkt op een professionele manier met je. Je leert en ervaart wat het is om een reeks voorstellingen te spelen voor een publiek van leeftijdsgenoten, maakt uren op het podium. Voor deze cursus geldt een uitgebreide auditie en motivatiegesprek. Voor je auditie doet, ga je eerst in gesprek met je docent over hoe haalbaar deze cursus voor jou is.

Aanmelden

Wanneer je jezelf aanmeldt voor deze Theaterklas krijg je van ons een uitnodiging voor de eerste les op vrijdag 18 september 2020, van 18.00 tot 20.00 uur. In deze les kijken de docenten in welke theaterklas jij het beste past.

Jongerentheaterschool (12-21 jaar)

Eerste les: vrijdag 18 september 2020 18.00-20.00 uur

Vanaf vrijdag 25 september:

  • Theaterklas 4 VO-Productie             19.00 – 21.30 uur

Alle theaterklassen krijgen op vrijdagavond les in Het Oude Stadhuis in Harderwijk.