Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Podium Uniek 8-15 jr

Startdatum:23 september 2020 Eindddatum: 3 februari 2021
Leeftijd:Kinderen Discipline:Dans
Aantal lessen:15 Duur:1 uur
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Talitha van de Stolpe Nijland
Lesgeld:€ 120,00 Termijnen: 3x € 40,00
Code:7001-3.1
Gegeven op: woensdag 15:30 - 16:30
 
Inschrijven « Overzicht

Dans en toneel voor kinderen met een licht verstandelijke beperking 

PODIUM UNIEK is voor kinderen en jongeren tussen de 9 en 15 jaar, die van dansen en toneelspelen houden, en een licht verstandelijke beperking hebben. 

In de lessen leer je wat daar allemaal bij komt kijken. Zoals toneel en dansstukjes verzinnen, op verschillende manieren bewegen, op muziek én in stilte. Hoe je duidelijk maakt wat je bedoelt en hoe je daarbij met anderen samenwerkt. De laatste les is een korte voorstelling voor je ouders en vrienden. Je kunt meedoen als je nog nooit gedanst of toneel gespeeld hebt en ook als je dat al vaker gedaan hebt. 

Podium Uniek 

PODIUM UNIEK van Cultuurkust biedt kinderen tussen 9 en 15 jaar die een licht verstandelijke beperking hebben een plek om, onder begeleiding van onze professionele kunstvakdocenten, te dansen en toneel te spelen. Een plek om serieus met hun hobby bezig te zijn, waar oog is voor de ontwikkeling voor hun podiumvaardigheden, en waar zij tegelijkertijd vrienden en vriendinnen kunnen maken. 

Waar zij onbelemmerd creatief bezig kunnen zijn en de verstandelijke beperking even geen rol speelt. De inhoud van de lessen wordt toegespitst op de mogelijkheden van de deelnemers en ouders kunnen een gerust gevoel hebben dat hun kinderen in deze lessen gelijkwaardig contact opdoen. 

Voor wie 

Kinderen/jongeren tussen de 9 en 15 jaar met een licht verstandelijk beperking, uit het passend onderwijs en afkomstig van ZMLK scholen. Deelname is mogelijk als kinderen een sociaal-emotionele leeftijd hebben van minimaal zes jaar. Kinderen moeten in staat zijn in een groep naar uitleg en begeleiding van de docent luisteren en deze te volgen. Tevens is samenspelen en samenwerken met mededeelnemers veel aan de orde en moet een de deelnemer in staat zijn interactie aan te gaan met groepsgenoten. Een lichte vorm van autisme is welkom als dit de bovengenoemde vaardigheden hierin niet hindert.  De lessen hebben een vaste structuur van warming-up, solo ontdekken en onderzoeken, samenspelen en dansen en een afsluitend presentatiemoment, de inhoudelijk thema’s zijn per week verschillend.   

Kennismaken en Meedoen 

We snappen heel goed dat je graag eerst even wilt kijken of PODIUM UNIEK iets voor je is. Laat wel vooraf aan ons weten dat je komt: meld je aan voor een proefles of mail ons cursussen@cultuurkust.nl 
 
Voorafgaand aan de lessen vindt telefonisch met ouders een gesprek plaats om te weten wat de mogelijkheden, interesses en mogelijke aandachtspunten zijn van een leerling. In de eerste lessen is een warming overdracht mogelijk, ouders/begeleiders zijn van harte welkom de les

Let op!

In verband met de geldende corona maatregelen kan het voorkomen dat de genoemde aanvangsdatum niet klopt. U kunt zich wel inschrijven. Zodra we weten wanneer de cursus van start kan gaan ontvangt u bericht.