Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Dansen met Parkinson

Startdatum:14 augustus 2020 Eindddatum:14 augustus 2020
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Dans
Aantal lessen:1 Duur:1 uur
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Sandy Raaijmakers - van den Brink
Lesgeld:€ 15,00 Termijnen: 1
Code:8006-5.1
Gegeven op: vrijdag 14:00 - 15:00
 
Inschrijven « Overzicht

Dansen met Parkinson

Beweging is goed voor iedereen, en niet in het minst voor mensen met Parkinson. 

Maar juist voor mensen met Parkinson kan bewegen een enorme drempel worden. Omdat het moeite kost en misschien wel confronterend is.  

Dit gaan we doen

In deze speciale danscursus voor mensen met Parkinson ervaart u weer het plezier van bewegen. Samen met docente Sandy Raaijmakers - van den Brink, die gespecialiseerd is in dans met Parkinson, oefent u met evenwicht, coördinatie, kracht, expressie en grote bewegingen. 

Maar het belangrijkste is het samen dansen. Dans is namelijk zoveel meer dan alleen bewegen. Door verbeelding en het ritme van de muziek wordt bewegen zoveel fijner (en makkelijker) om te doen. Bovendien geeft dansen met een hele groep of met een partner een gevoel van samenhorigheid en extra energie. Iedereen kan naar eigen kunnen meedoen. Niemand is perfect. 

De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson, ongeacht leeftijd en mobiliteit. Desgewenst kunt u alle oefeningen op een stoel meedoen.  (we beginnen de les sowieso allen zittend) en partners of mantelzorgers zijn meer dan welkom. 

 

Als u in het bezit van een strippenkaart voor de reguliere Dansen met Parkinson cursus dan kunt u deze inzetten voor deze lessen.