Cursussen

Filter...
  • Doelgroep

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Zwart-wit fotografie - Harderwijk

Startdatum: 1 oktober 2018 Aantal lessen:8
Discipline:Fotografie en Digitaal Dag:maandag
Leeftijd:21 - 99 jaar Startijd:19:30
Docent(en):Cornelia Nauta Eindtijd:22:00
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Lesgeld:€ 159,00
Duur:Korte cursus Termijnen:3x € 53
code:FD101
 
Inschrijven « Overzicht Ontmoet de docent »

ZWART-WIT fotografie

Het is nog niet zo lang geleden dat het fotograferen met een zwart-wit fotorolletje de norm was. Kleurenfotografie kwam pas vanaf 1970 in de mode. In de cursus zwart/wit fotografie onderzoeken we alle mogelijkheden die zwart/wit fotografie ons kan bieden, van klassieke portretten tot reportagefoto´s met een rauw randje. Fotograferen in de zwart-wit modus vereist een andere manier van kijken, bv het werken met contrast is van belang. Ook aan de orde komt hoe kun je een kleurenfoto omzetten naar zwart/wit in een bewerkingsprogamma.

De vervolgcursussen zijn geschikt voor degenen die de basiskennis van het fotograferen willen herhalen om vervolgens verder te gaan in het verdiepen van een eigen stijl met wat meer technische uitdagingen. Er wordt veel gekeken naar het werk van professionele fotografen in verschillende media om inspiratie op te doen. Hoe kan een foto een boodschap of een emotie overbrengen, en voor welk doel wordt een foto gemaakt?

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening.