Cursussen

Filter...
  • Doelgroep

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Fotografie - digitale camera basis - Harderwijk

Startdatum:20 januari 2020 Aantal lessen:8
Discipline:Fotografie en Digitaal Dag:maandag
Leeftijd:21 - 99 jaar Startijd:19:30
Docent(en):Cornelia Nauta Eindtijd:22:00
Locatie:Oude Stadhuis Lesgeld:€ 159,00
Duur:Korte cursus Termijnen:3x € 53,00
code:FD103
 
Inschrijven « Overzicht Ontmoet de docent »

Fotografie basis: omgaan met je digitale camera

Voor veel mensen is het bestuderen van de gebruiksaanwijzing van een camera een hele opgave. Een fotografiecursus kan je helpen om de werking van je camera te begrijpen.

Dit gaan we doen

In de basiscursus maak je kennis met de belichtingsdriehoek ISO, diafragma en sluitertijd en welke creatieve effecten je kunt laten ontstaan in je foto als je de fototechniek van je camera leert beheersen. Begrippen worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden en oefeningen in de les.  Daarnaast maak je kennis met compositie, kleurgebruik, en ritme in een foto. Wat maakt een foto een goede foto en hoe kunnen we een foto verbeteren?

Elke week krijg je een opdracht mee naar huis en er wordt een praktijkles ingepland op een zaterdag of zondag zodat er met daglicht kan worden geoefend.

De cursus is geschikt voor mensen die een camera bezitten die handmatig ingesteld kan worden en die niet langer de automatische stand van de camera willen gebruiken.

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening.

Foto: Elvira Reinders