Cursussen

Filter...
  • Doelgroep

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Creatieve fotografie - Harderwijk

Startdatum:22 januari 2020 Aantal lessen:8
Discipline:Fotografie en Digitaal Dag:woensdag
Leeftijd:21 - 99 jaar Startijd:19:30
Docent(en):Cornelia Nauta Eindtijd:22:00
Locatie:Oude Stadhuis Lesgeld:€ 159,00
Duur:Korte cursus Termijnen:3x € 53,00
code:FD302
 
Inschrijven « Overzicht Ontmoet de docent »

Cursus Creatieve Fotografie

Is fotografie kunst? Toen de fotografie zich als techniek ontwikkelde, omarmde men het als een nieuwe kunstvorm, waarin men naar hartenlust experimenteerde en ziel en zaligheid liet zien. Dat gaan we ook doen in deze cursus.

Deze cursus is voor fotografen die een goede basis hebben qua fototechniek maar op een andere -misschien vrijere en speelse - manier willen fotograferen en open staan voor experimenten. Bij een experiment kent men niet het resultaat, maar er is wel een idee. Het uitwerken van een idee levert vaak eigenzinnige foto’s op. En niet onbelangrijk, het plezier in experimenteren staat in deze cursus  voorop. Je creativiteit ontdekken !

In deze cursus gaan we ook goed kijken naar wat je wilt vertellen met je foto. Verdriet of blijdschap? Liefde of eenzaamheid? Schoonheid van de natuur of teloorgang van de natuur? Alles kan.

De technieken die aan de orde komen zijn: hergebruik van een oude foto, meervoudige belichting of beeld op beeld, fotocollage, beeldverhaal, inzoomen tijdens de opname, gebruik van symbolen of spiegelingen in een foto, zelfportret, extreem bokeh, onrealistisch kleurgebruik.

Foto: Carola Lensink

Foto: Ivonne Schoutenhoek