Cursussen

Filter...
  • Doelgroep

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Geënsceneerde fotografie - Harderwijk

Startdatum:31 januari 2018 Aantal lessen:8
Discipline:Foto, Film en Digitaal Dag:woensdag
Leeftijd:21 - 99 jaar Startijd:19:30
Docent(en):Cornelia Nauta Eindtijd:22:00
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Lesgeld:€ 153,00
Duur:Korte cursus Termijnen:
code:FD302
 
Inschrijven « Overzicht

Geënsceneerde  fotografie

Fotograferen zoals Erwin Olaf, Lady Hawarden of Duane Michals ? In deze cursus kan dat. Als een regisseur van een film laat je de foto ontstaan door het uitwerken van een idee, waarbij je van te voren alle elementen bedenkt, zoals de aankleding in een cosplay, en het licht. Deze manier van fotograferen, geënsceneerde fotografie genoemd, komt aan bod bijvoorbeeld door het vastleggen van een beeldverhaal of het fotograferen van een stilleven. 

In de cursus worden voorbeelden van fotografen besproken, waarna je, geïnspireerd door de voorbeelden, opdrachten uitprobeert zowel thuis als in de les. Bv met een zaklantaarn een vrouw uitlichten zoals Rembrandt in zijn schilderijen met het clair d´obscur. Of spiegelingen en spiegels gebruiken voor een vervreemdend effect in een zelfportret. Regelmatig doen we een greep in de verkleedkist. Experimenteren is het devies !

Deze cursus is voor fotografen die een basiskennis hebben van fototechniek (manipuleren van sluitertijd en diafragma). Daarnaast wordt een zekere tijdsinvestering gevraagd.

Na afloop van de cursus ben je in staat  vanuit een concept te fotograferen. Je kunt lichttechnieken en compositie zo toepassen dat er dramatische effecten ontstaan die bijdragen aan het verhaal van een foto.

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen digitale spiegelreflex camera.