Cursussen

Filter...
  • Doelgroep

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Dansen met parkinson

Startdatum:18 september 2019 Aantal lessen:20
Discipline:Dans Dag:woensdag
Leeftijd:21 - 99 jaar Startijd:14:15
Docent(en):Margriet Middel, Sandy Raaijmakers Eindtijd:15:15
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Lesgeld:€ 120,00
Duur:Jaarcursus Termijnen:1x € 120,00
code:KO301
 
Inschrijven « Overzicht Margriet Middel » Sandy Raaijmakers »

Dansen met Parkinson

1x in de 2 weken

Beweging is goed voor iedereen, en niet in het minst voor mensen met Parkinson.

Maar juist voor mensen met Parkinson kan bewegen een enorme drempel worden. Omdat het moeite kost en misschien wel confronterend is. 

In deze speciale danscursus voor mensen met Parkinson ervaart u weer het plezier van bewegen. Samen met docente Margriet Middel, die gespecialiseerd is in dans met Parkinson, oefent u met evenwicht, coördinatie, kracht, expressie en grote bewegingen.

Maar het belangrijkste is het samen dansen. Dans is namelijk zoveel meer dan alleen bewegen. Door verbeelding en het ritme van de muziek wordt bewegen zoveel fijner (en makkelijker) om te doen. Bovendien geeft dansen met een hele groep of met een partner een gevoel van samenhorigheid en extra energie. Iedereen kan naar eigen kunnen meedoen. Niemand is perfect.

De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson, ongeacht leeftijd en mobiliteit. Desgewenst kunt u alle oefeningen op een stoel meedoen.  (we beginnen de les sowieso allen zittend) en partners of mantelzorgers zijn meer dan welkom.

Praktische informatie

Kosten

Voor deze cursus koopt u een strippenkaart zodat u gemakkelijk eens les kan overslaan, u heeft keuze uit strippenkaart 12 of 6 lessen. Als u door een vaste partner of begeleider wenst vergezeld te worden dan volgt hij/zij de lessen met 50% korting.

  • Strippenkaart 20 lessen = € 120,-
  • Strippenkaart 20 lessen met partner/begeleider = € 180,00
  • Strippenkaart 10 lessen = € 60,00
  • Strippenkaart 10 lessen met partner/begeleider € 90,00

Lesdata: 18 september, 2, 16 en 30 oktober, 13 en 27 november, 11 december 2019. 8 en 22 januari, 5 en 19 februari, 4 en 18 maart, 1 en 15 april, 6 en 20 mei, 3 en 17 juni, 1 juli 2020.

De cursuslocatie bevindt zich in de binnenstad van Harderwijk. Parkeren in de parkeergarage Houtwal is de eerste twee uur gratis, en op loopafstand van de locatie. De lessen vinden plaats op de begaande vloer. Wij zien u voor- of achteraf graag terug in onze koffieruimte.

Docent

Margriet Middel is danser en dansdocent. Ervaring met Parkinson in haar persoonlijke omgeving bewoog haar zich te laten bijscholen in deze speciale dansmethode Dance for PD. Ze leid PD dansgroepen in o.a. België.