Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Glasfusing of Glas-in-lood (1x2w) - Harderwijk

Startdatum:21 februari 2017 Aantal lessen:5
Discipline:Ruimtelijk en Design Dag:dinsdag
Leeftijd:21 - 99 jaar Startijd:19:30
Docent(en):Chris de Goede Eindtijd:22:00
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Lesgeld:€ 92,00
Duur:Korte cursus Termijnen:
code:RD205
 
Inschrijven « Overzicht

Cursus glasfusion / glas-in-lood

In deze cursus leer je de technieken van zowel glasfusion als glas-in-lood. Geschikt voor beginners en gevorderden.

Glas-in-lood

Het ambacht van het maken van glas-in-lood (ramen) is heel oud. In deze cursus leer je stapsgewijs de vaardigheden om een prachtig werkstuk te maken. Je krijgt uitgebreide instructies over ontwerp, glaskeuze, glassnijden, het raam in het lood zetten en afwerking. Na afloop beheers je de basistechnieken voor het maken van een glas in lood-werkstuk. Je kunt je eigen werkstuk maken.

Glasfusing

Glasfusion is een techniek waarmee je door samensmelting van meerdere stukken glas een kunstzinnig of decoratief object maakt. In deze cursus leer je stapsgewijs de eigenschappen van glas, de techniek van het glassnijden, het uitzoeken en samenstellen van de juiste glassoorten, het versmeltingsproces (fusing) en het vormen van het werkstuk in een mal. Het is een bijzondere uitdaging om te werken met de verschillende glassoorten en daarvan een eigen werkstuk te maken.

Materiaalkosten

De cursus is exclusief materiaalkosten. Gereedschappen zijn aanwezig bij Cultuurkust. De materialen voor je werk kun je aanschaffen via de materialenkaart van Cultuurkust.