Cursussen

Filter...
  • Doelgroep

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Raku Stoken - Harderwijk

Startdatum:13 mei 2020 Aantal lessen:5
Discipline:Ruimtelijk en Design Dag:woensdag
Leeftijd:21 - 99 jaar Startijd:19:30
Docent(en):Barbara Röling Eindtijd:22:00
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Lesgeld:€ 149,00
Duur:Korte cursus Termijnen:2x € 74,50
code:RD304
 
Inschrijven « Overzicht Ontmoet de docent »

Een spectaculaire keramiekcursus voor de cursist die van een gezonde portie spanning houdt. Raku is van oorsprong een Japanse vorm van keramiek stoken, waarbij je zelf een buitenoven bouwt en deze opstookt tot 1000 graden. Het uiteindelijke werkstuk vertoont een prachtig  craquelé.

Dit gaan we doen:

De eerste 4 lessen maak je een werkstuk van klei. Dit kan door middel van boetseren en/of het gebruik van een mal. Daarna voorzie je je werkstuk van glazuur. Hoe het werkstuk glazuurt heeft effect op hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Op de stookdag bouwen we op een buitenlocatie zelf de oven en stoken hem tot 1000 graden. Na het stoken wordt het werk aan de buitenlucht gekoeld, waarna het in een ton met zaagsel wordt gedaan. Hier vat het vlam en door het te smoren ontstaat een prachtig craquelé.

Materiaalgebruik / Bijkomende kosten

De cursus is exclusief materiaalkosten. De materialen voor je werk dien je zelf aan te schaffen. Houd u rekening met de aanschaf van Raku klei en glazuur, circa 25,-. Dit kan via de materialenkaart van Cultuurkust. Gereedschappen zijn kosteloos aanwezig bij Cultuurkust.

4 les avonden en 1 stookdag van 5 uur; (zaterdag nader te bepalen)