Cursussen

Filter...
  • Doelgroep

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Keramiek (Mallen Maken) - Harderwijk

Startdatum: 2 oktober 2019 Aantal lessen:6
Discipline:Ruimtelijk en Design Dag:woensdag
Leeftijd:21 - 99 jaar Startijd:09:00
Docent(en):Barbara Röling Eindtijd:11:00
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Lesgeld:€ 125,00
Duur:Korte cursus Termijnen:1
code:RD310
 
Inschrijven « Overzicht Ontmoet de docent »

Mallen Maken

In zes lessen maak je kennis met het maken van drukmallen en gietmallen. Tijdens deze lessen leer je de basisprincipes van het mallen maken zoals een juiste manier van luchtvrije gips maken, eigen mallenvet maken en hoe te werken met de bekisting.

Dit gaan we doen

We starten eenvoudig met het maken van een mal uit één deel en bouwen dit uit naar het delen van het object in losse segmenten voor twee, drie of meerdelige mallen.

Deze cursus is een aanvullende cursus op de huidige keramiekcursus.

De mallen die hier gemaakt worden, kunnen gebruikt worden bij die cursus, maar is ook voor mensen die mallen willen gaan toepassen in hun eigen atelier. Het model wat afgegoten gaat worden kan een object zijn wat je van huis mee neemt met een speciale betekenis, b.v. een kopje uit oma’s porseleinkast, of een vondst uit de kringloopwinkel. In principe kan je alles afgieten.

Mallen maken is de specialiteit van docent Barbara Rölling.

Materiaalgebruik / Bijkomende kosten

De cursus is exclusief materiaalkosten. De materialen voor je werk dien je zelf aan te schaffen. Houd hier svp rekening mee. Dit kan via de materialenkaart van Cultuurkust. Gereedschappen zijn kosteloos aanwezig bij Cultuurkust.