Cursussen

Filter...
  • Doelgroep

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Creatief schrijven - Schrijflab - Harderwijk

Startdatum:21 september 2018 Aantal lessen:8
Discipline:Schrijven en Literatuur Dag:vrijdag
Leeftijd:21 - 99 jaar Startijd:13:30
Docent(en):Margriet Breet Eindtijd:16:00
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Lesgeld:€ 141,00
Duur:Korte cursus Termijnen:3x € 47
code:SL501
 
Inschrijven « Overzicht Ontmoet de docent »

SCHRIJFLAB, creatief schrijven voor beginners en gevorderden

Hou je van schrijven, maar lukt het je steeds niet er zelf aan te beginnen? Kriebelt het, maar weet je niet hoe  je moet krabben? Een schrijfidee kan vaag zijn, kan tijdenlang bij je aan de deur staan zeuren. ’Schrijf me, schrijf me,’ roept het misschien, ‘kneed me tot een kort verhaal, laat me een gedicht zijn, mag ik schitteren in je column?’ De enige manier om te zien wat het idee met je wil, is dat je je schrijfhanden laat wapperen. En dat kan in ons schrijflab.

Dit ga je doen

In het schrijflab ga je aan de hand van creatieve en inspirerende schrijfopdrachten op ontdekkingsreis door de wonderlijke woordenwereld. Met slechts zesentwintig letters in je rugzak en een handjevol leestekens beklim je bergen, duik je in diepe wateren en verleg je misschien wel grenzen. Al schrijvend leer je hoe jouw woorden werken, wat jouw stijl is, wat je sterke punten zijn en wat je nog kunt verbeteren. Tickets naar de wereld van de poëzie zijn inbegrepen.

Schrijftheorie verzamel je onderweg. Perspectief, verhaalopbouw, de vorming van een personage, hoe je je associaties toe kunt passen, dit alles zal schrijvenderwijs aan bod komen
Samen met de andere schrijvers van de groep bespreek je de gemaakte teksten, krijg je inzicht in de werking van de taal. Hoe komt het dat iets werkt en waarom werkt iets soms juist helemaal niét.

Thuisopdrachten zijn onderdeel van de cursus, maar zijn niet verplicht. Jij bepaalt namelijk zelf hoe ver je gaat. Of durft. 

Geschikt voor iedereen die wil spelen, experimenteren en leren met taal.