Cursussen

Filter...
  • Doelgroep

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Jongerentheater Theaterklas 1 basis - Harderwijk

Startdatum:21 september 2018 Aantal lessen:15
Discipline:Toneel en Musical Dag:vrijdag
Leeftijd:12 - 18 jaar Startijd:17:30
Docent(en):Leander Zimmerman Eindtijd:18:45
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Lesgeld:€ 129,00
Duur:Korte cursus Termijnen:3x € 43
code:TH502
 
Inschrijven « Overzicht Ontmoet de docent »

Theaterklas 1: jongerentheater basis

Kom je voor het eerst bij Cultuurkust? Of wil je doorstromen vanuit een kindercursus toneel? Dan is Theaterklas I iets voor jou! In deze cursus werken we vooral aan spelplezier en speldurf, en leer je de basistechnieken van het spelen. Je staat veel op de vloer, en ontdekt verschillende vormen van theater, zoals improvisatie, spelen vanuit tekst, theater maken vanuit jezelf of juist vanuit een voorwerp of muziek. De vaste docent helpt je om je fantasie te prikkelen en je talenten te ontdekken. Theaterklas I sluiten we af met een kleine presentatie voor publiek.

Wat maakt deze cursus leuk/bijzonder en voor wie is deze geschikt?

In de cursus is er veel spelplezier: je improviseert, maakt groepsopdrachten, maakt zelf scènes, hebt eigen inbreng, werkt aan kleine dialogen en scènes en doet veel verschillende spel- en theateropdrachten.

De Jongerentheaterschool

De jongerentheaterschool (JTS) van Cultuurkust is de ontmoetingsplek voor jongeren die geïnteresseerd zijn in theater. Wij hebben plek voor alle jongeren (12-21) in de regio die nieuwsgierig zijn naar acteren en theater maken, of je nou nog nooit op de planken hebt gestaan, of auditie wil doen voor een vakopleiding.

De JTS biedt jongeren een doorlopende leerlijn aan van drie cursustrajecten. Elk traject bestaat uit een gevarieerd aanbod zodat er, binnen elke leeftijdsgroep en niveau, voldoende ruimte is voor groei en ontwikkeling. Anders dan op de middelbare school, volgt een cursist meestal langer dan 1 jaar een traject, doorstroming is niet alleen afhankelijk van leeftijd, maar ook van inzet, plezier, ervaring en talent.

De lessen en repetities worden gegeven door een kernteam van professionele theaterdocenten en regisseurs, aangevuld met specialisten uit de theaterpraktijk.