Cursussen

Filter...
  • Doelgroep

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Impressionistisch schilderen - Harderwijk

Startdatum:17 september 2019 Aantal lessen:16
Discipline:Tekenen en Schilderen Dag:dinsdag
Leeftijd:21 - 99 jaar Startijd:19:30
Docent(en):Jasper van Deutekom Eindtijd:22:00
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Lesgeld:€ 312,00
Duur:Jaarcursus Termijnen:6x € 52,00
code:TS203
 
Inschrijven « Overzicht Ontmoet de docent »

Cursus tekenen en schilderen: Impressionisme

tweewekelijks

Niet denken maar kijken. Teken en schilder jouw impressie. In deze boeiende cursus, ga je tekenen en schilderen in de stijl van het impressionisme.

“Wanneer je erop uittrekt om te gaan schilderen probeer dan alles wat je voor je ziet te vergeten; een boom, een huis, een veld, of wat dan ook. Denk alleen : hier is een blok blauw, daar een rechthoek roze, daar een streep geel en schilder het precies zoals het er voor jou uitziet, de exacte kleur en vorm.” (Citaat Claude Monet)

Wat zie je nou echt als je kijkt naar de dingen en mensen om je heen, naar landschappen. Wat valt je op? Waarom vind je het mooi? Zou je dat in een schilderij kunnen vangen? Hoe pak je dat moment, de sfeer en het gevoel dat het bij je oproept? Dat gaan we allemaal samen ontdekken.

Dit gaan we doen

In de cursus ontdekken we samen hoe je de schoonheid van het moment kunt weergeven. Dit door keuzes te maken met onder meer verf en kwast, houtskool en krijt. Teken en schilder wat je ziet, zonder dat je hoofd je in de weg zit. Je krijgt les van kunstenaar en tekendocent Jasper van Deutekom.

Materiaalkosten

Voor deze cursus kun je tijdens de les gebruik maken van de basismaterialen van Cultuurkust.

Het is mogelijk dat er voor sommige lesopdrachten aanvullende materialen nodig zijn. Dit verschilt per cursus, maar gemiddeld komt het op een bedrag van +/- € 10,00 aan extra kosten. Deze specifieke materialen kunnen (in overleg met de docent) zelf worden meegenomen of worden aangeschaft via de docent of Cultuurkust. De docent zal dit tijdig kenbaar maken en bespreken in de cursus. Indien je materialen mee naar huis wilt nemen om thuis werk af te maken dan kunnen die ook via Cultuurkust aangeschaft worden.  

Werk van deelnemers uit deze cursus