Cursussen

Filter...
  • Doelgroep

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Tekenen en Schilderen - Harderwijk

Startdatum:14 januari 2020 Aantal lessen:12
Discipline:Tekenen en Schilderen Dag:dinsdag
Leeftijd:21 - 99 jaar Startijd:13:30
Docent(en):Edith Meijering Eindtijd:16:30
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Lesgeld:€ 291,00
Duur:Korte cursus Termijnen:3x € 97,00
code:TS204
 
Inschrijven « Overzicht Ontmoet de docent »

Cursus tekenen en schilderen

Kunstenares Edith Meijering neemt je mee op avontuur. Tijdens deze cursus tekenen en schilderen leer je ontdekken. Uitgangspunt daarbij zijn hedendaagse kunstenaars die klassieke thema ’s op een eigentijdse manier vormgeven, zoals een landschap, (zelf)portret of model.  

Dit ga je doen

Aan de hand van een opdracht helpt Edith je te experimenteren met verschillende materialen zoals krijt, potlood, gewassen inkt, aquarel en acrylverf. Er wordt veel op papier gewerkt en soms op acrylverf doek .

Ook leer je meer over hedendaagse werkwijzen en expressievormen, zoals collages en het combineren  van verschillende materialen. Je voert de beeldende opdrachten naar eigen inzicht uit en krijgt technische ondersteuning bij het uitwerken van je ideeën. Deze cursus biedt ook ruimte voor verdieping.

De werken worden regelmatig besproken met elkaar. Edith benadert het lesgeven opbouwend en persoonlijk. Ze richt zich op het procesmatig werken, het spelen en uitproberen. De nieuwsgierigheid , openheid en het leren kijken worden gestimuleerd . Je krijgt tips, adviezen en leert dat creativiteit ‘out-of-the-box’-denken nodig heeft. Je ontdekt welke invloed dit kan hebben op jouw eigen manier van werken en wat jij er op jouw eigen manier mee kunt.

Materiaalgebruik

Voor deze cursus kun je tijdens de les gebruik maken van de basismaterialen van Cultuurkust.

Het is mogelijk dat er voor sommige lesopdrachten aanvullende materialen nodig zijn. Dit verschilt per cursus, maar gemiddeld komt het op een bedrag van +/- € 10,00 aan extra kosten. Deze specifieke materialen kunnen (in overleg met de docent) zelf worden meegenomen of worden aangeschaft via de docent of Cultuurkust. De docent zal dit tijdig kenbaar maken en bespreken in de cursus. Indien je materialen mee naar huis wilt nemen om thuis werk af te maken dan kunnen die ook via Cultuurkust aangeschaft worden.