Cursussen

Filter...
  • Doelgroep

  • Discipline

  • Duur

  • Locatie

Modern modeltekenen en schilderen - Harderwijk

Startdatum:21 september 2019 Aantal lessen:6
Discipline:Tekenen en Schilderen Dag:zaterdag
Leeftijd:21 - 99 jaar Startijd:10:00
Docent(en):Edith Meijering Eindtijd:13:00
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Lesgeld:€ 156,00
Duur:Korte cursus Termijnen:3x € 52,00
code:TS601
 
Inschrijven « Overzicht Ontmoet de docent »

Modern modeltekenen en schilderen

Lesdata: 21 september, 5 en 12 oktober, 2, 16 en 30 november 2019

De verbeelding van het menselijk lichaam staat centraal in deze cursus. Beweging, ruimtelijkheid, schilderachtigheid en expressie. Dat zijn de kernwoorden van deze cursus Schilderen naar levend model.  

Dit ga je doen

Je werkt naar levend model en van foto, in korte en langere standen. Je tekent en maakt combinaties van gewassen inkt en acrylverf op papier. Het lijntje tussen denken en doen wordt heel kort, zodat je durf en lef ontwikkelt.  Ook oefen je de algemene beeldaspecten, zoals lijnvoering, compositie en kleurmenging . Je leert goed kijken naar het model. Composities leer je maken aan de hand van tekeningen en foto collages. We kijken naar de moderne klassieke voorbeelden zoals de ‘Kimono meisjes’ van Breitner, ‘De Draperie’ van Egon Schiele, de kleurrijke werken van Kees van Dongen maar ook hedendaagse kunstenaars komen aan bod. Zo verbeter je je tekenvaardigheden, met nadruk op expressie en jouw persoonlijke interpretatie van het model. Het werk mag onaf zijn en rauwe randjes hebben. Los en vrij werken wordt aangemoedigd.

Materiaal

Voor deze cursus kun je gebruik maken van de basismaterialen van Cultuurkust. Voor sommige lesopdrachten zijn aanvullende materialen nodig. Deze kunt u in de les bij de docent aanschaffen. De kosten hiervoor bedragen € 5,- . 

Indien er naast deze extra materialen nog meer aanvullende materialen nodig zijn, dan zal de docent dit tijdig kenbaar maken en bespreken. Het is mogelijk deze materialen zelf mee te nemen (in overleg met de docent) of aan te schaffen bij Cultuurkust.