Cursussen » Nieuws » 7 oktober Nieuwe cursus keramiek

Cursussen

meer nieuws...

7 oktober Nieuwe cursus keramiek

Geplaatst op 16 september 2016 om 10:03

‘Less is bore’. Dat is het motto van kunstenares en docente Barbara Röling die vanaf vrijdag 7 oktober 2016 bij Cultuurkust de nieuwe korte cursus keramiek geeft. Bij Barbara leer je geen asbakken of potjes maken maar kom je tot de ontdekking dat keramiek enorm veelzijdig is en door het gebruik van verschillende technieken heel veel mogelijkheden biedt.

Keramiek verveelt nooit’, aldus Barbara. ‘Van oorsprong is keramiek een ambacht met een lange traditie en geschiedenis en ik vind het heel interessant om die basis van oude technieken te vertalen naar het hier en nu. Door andere materialen toe te voegen of door de combinatie met nieuwe technieken wordt het beeldende kunst. Zo gebruik ik wel eens spullen van de rommelmarkt of plastic in mijn werk waardoor het een heel andere betekenis krijgt’.

Je hoeft geen ervaring te hebben om deze cursus te kunnen volgen. ‘Mijn lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden omdat ik heel erg uitga van de wensen van de individuele cursist. Iedereen heeft creativiteit in zich en ik vind het leuk om daar samen vorm aan te geven. Ik geef opdrachten ter inspiratie maar uiteindelijk gaat het om het vinden van eigenheid en maken wat bij je past. Ik hoop dat mijn cursisten niet alleen een gezellige avond hebben, maar ook hun hart erin kwijt kunnen en met iets moois naar huis gaan waar ze trots op zijn!’.

Zelf heeft Barbara ook iets om trots op te zijn; de dag na dit interview vertrekt ze naar China voor een expositie in Beijing. Sinds haar afstuderen aan de Rietveld Academie exposeert ze regelmatig bij galeries in binnen- en buitenland. Afgelopen juni was haar werk nog te bewonderen op de KunstRAI Art Amsterdam.  Haar succes heeft waarschijnlijk alles te maken met haar verfrissende kijk op keramiek.

http://barbararoling.nl/

Korte cursus Keramiek

  • Docente: Barbara Röling
  • Datum: vrijdag 7 oktober 2016
  • Tijd: 09.15 – 11.30 uur
  • Aantal lessen: 10
  • Locatie: Cultuurkust, Klooster 4, Harderwijk
  • Lesgeld: € 174,-

Voor meer informatie en inschrijven klik hier!