Cursussen » Nieuws » Cursist van Cultuurkust Jan J. Bakker publiceert roman

Cursussen

meer nieuws...

Cursist van Cultuurkust Jan J. Bakker publiceert roman

Geplaatst op 8 oktober 2018 om 13:49

Cultuurkust-cursist Jan J. Bakker debuteert met de roman Zes min, een geestig boek over collega’s op een basisschool. Wat doe je als je collega de baan krijgt die je ook had willen hebben? Hoe ga je om met een ambitieuze algemeen directeur? Wat gebeurt er als je ex ineens op school komt werken?

Hoewel Zes min fictie is, schreef Jan J. Bakker, die bij Cultuurkust de cursus Creatief Schrijven van Gerard van Emmerik volgt, het boek op basis van zijn veertigjarige ervaring in het onderwijs. Alles in het boek is wel een keer ergens voorgekomen. Dat levert een spannende psychologische roman op over een onzekere nieuwe schoolleider, die geconfronteerd wordt met een tegenwerkend bestuur, een lastige algemeen directeur, wraakzuchtige collega’s en dan ook nog die ex die ineens opduikt en de verhoudingen op scherp zet.

Zes min lag al bij de vormgever vóór de grote belangstelling voor de tv-serie De Luizenmoeder losbarstte. Er is een oppervlakkige gelijkenis, maar Zes min behandelt een andere kant van het basisschoolleven: de wereld achter de deur van de docentenkamer. Beschreven met droge en soms vileine humor.

Zes min, door Jan J. Bakker. Prijs € 16,95.