Festivals

donkere dagen festival

20 januari 2018

Locatie: Vischmarkt, Harderwijk

20 januari 2018, een donkere zaterdagavond in Harderwijk.

Het publiek verzamelt zich op de Vischmarkt, met dikke jassen en sjaals want de wind is guur.

Op het plein is het gelukkig gezellig en warm. Bij de kampvuurtjes en met lekkere koffie of glühwein genieten de bezoekers van de aftrap van het huiskamerfestival. Om de pols een bandje die aangeeft welke huiskamers op de route staan. 

En dan mag je als bezoeker op pad. Iedereen verspreid zich door de straatjes rondom de Vischmarkt. Door de lichtjes op de stoep weet je welke deur voor je openstaat. De bewoners verwelkomen je in hun warme woonkamer en dan is het even passen en meten, aanschuiven, zodat iedereen een plekje heeft voordat het optreden begint.

Vlakbij, voor je neus, wordt een gedicht voorgedragen, klinkt een sonate van Bach of speelt een bandje met een rauw randje. Het programma is met klassiek, jazz, kleinkunst, poëzie en pop afwisselend. Er wordt zelfs gedanst in de huiskamers.

Eén ding hebben alle huiskamers gemeen, als je door de ramen naar binnen gluurt zie je mensen die genieten, blij zijn of juist geroerd. Na drie optredens is er op de Vischmarkt op het podium een slotoptreden. Er wordt gedanst, gezongen en gedronken.

Maandag is het Blue Monday, maar dat is iedereen allang vergeten……

Laat je ook verwarmen door mooie intieme optredens.

Tickets voor Donkere Dagen Festival 2018 zijn vanaf 1 december 2017 te verkrijgen via: www.donkeredagen-festival.nl

Zie ook Facebook: www.facebook.com/donkeredagenfestival

En… Vergeet je sjaal niet!

BOOM in' Putten

13 en 14 juli 2018

Locatie: Landgoed Schovenhorst en Centrum Putten

Juli 2016 beleefde het festival BOOM IN’ in Putten haar primeur; een nieuw kleinschalig festival in een natuurlijke sfeer voor jong- tot oud. 

De eerste editie van het festival was een onvergetelijke ervaring. Gelukkig staat BOOM IN' ook in 2018 weer op het programma.

Op landgoed Schovenhorst worden vrijdagavond in een sfeervolle setting optredens gegeven door verschillende jazzmuzikanten en singer-songwriters. De ideale plek om te relaxen bij een van de loungebanken rond het kampvuur of op je blote voeten te swingen in het gras bij de podia.

Op zaterdag staat het centrum van Putten bol van muziek, theater en veel kinderactiviteiten. 

Zie voor meer informatie: www.boominputten.nl en www.facebook.com/boom-in-putten

Festival Boom in’ weer georganiseerd door VVV Putten, Winkelcentrum Putten (WCP) en Cultuurkust.