Festivals » Nieuws » UIT Harderwijk de wijk IN

Festivals

meer nieuws...

UIT Harderwijk de wijk IN

Geplaatst op 25 september 2017 om 12:16

Afgelopen zaterdag ging Uit Harderwijk de wijk in. ‘Ieder jaar openen alle culturele instellingen gezamenlijk het culturele seizoen met Uit Harderwijk. Dit jaar gingen we voor het eerst de wijken in’, zegt Tim Smit, coördinator Uit Harderwijk. ‘Met een gele schoolbus en een theaterwagen reden we naar Drielanden, Stadsweiden en Stadsdennen. Er waren optredens te zien van de Stedelijke Harmonie, Popschool, dansscholen Anouk Dance Experience en UDX, Theaterwerkplaats, Apollo, Henk Boogaard en Impro comedy groep ‘Op losse schroeven’. Bij Theater Harderwijk konden kinderen op de foto met Buurman & Buurman. En ook het Stadsmuseum en Filmhuis Harderwijk reden mee in de karavaan’.

‘We hebben bewust voor deze dag gekozen omdat het ook Burendag was. En we zijn heel blij dat organisaties en verenigingen in de wijken, zoals Wijkvereniging Stadsdennen/Frankrijk, ZorgDat, en de Roef zo enthousiast hebben meegewerkt. Die samenwerking is heel waardevol. Voor een eerste editie ben ik heel tevreden. Voor volgend jaar hebben we nu al andere wijken die geïnteresseerd zijn, dus dat is leuk!’. 

De samenwerking met ZorgDat in Stadsdennen kreeg aan het einde van middag nog een bijzondere wending;

‘Heel spontaan ontstond het idee om ouderen van De Aanleg met de gele schoolbus naar het Talenthouse te brengen. Daar hadden ze een etentje met jongeren in het kader van de ‘Week van de ontmoeting’.  Dat was een ontzettende leuke afsluiting van de dag. En is volgens mij ook een heel goed voorbeeld van hoe mooi samenwerking kan zijn!’.