Muziek » Nieuws » Orgelconcert

Muziek

meer nieuws...

Orgelconcert

Geplaatst op 8 september 2020 om 12:58

Donderdag 15 oktober geeft onze docent Willem Harold Boog een orgelconcert in de Grote Kerk van Harderwijk.

Het programma heeft als thema Feike Asma. Als 'vaandeldrager van de Jan Zwart-school' is Willem Boog bij uitstek een vertolker van de Hollandse Koraalkunst. Met het prachtige Bätz-orgel van de Grote Kerk komt deze muziek zeer tot zijn recht!

U kunt achtereenvolgens luisteren naar werken van Asma (Liedbewerking 'Daar ruist langs de wolken' - Finale Psalm 72 - Medley over drie geestelijke liederen en 'De Heilige Stad'), Martini (Trio in d/arr. F. Asma) - Bach (Praeludium G-Dur, Sicilienne/arr. L. Vierne en de bekende Fuga in g-moll) - Tournemire (Pièce Symphonique) en Callaerts (Toccata).

Willem Harold Boog is geen onbekende in Harderwijk. Jaarlijks speelt hij in de serie najaarsconcerten van de Grote Kerk en in 2018 concerteerde hij tijdens de Podiumconcerten in de Plantagekerk, samen de hoboïste Evelyn Heuvelmans. Hij studeerde orgel, kerkmuziek en improvisatie bij Jos van der Kooy (eindexamen 1992) en klavecimbel bij Remy Syrier. Daarnaast ontving hij ruim 22 jaar (tot 1996) privéles bij Willem Hendrik Zwart. Ook volgde hij een masterclass bij Christoph Schoener (Bach en Mendelssohn) en studeerde hij bij Istvan Bároti in Esztergom (Liszt, Widor en Franck). Willem Boog is sinds 1989 werkzaam als kerkmusicus van de Zeister Oosterkerk en stadsorganist van Zeist (2016). Voor zijn verdiensten voor de Orgelkunst in het algemeen en voor de vele concerten in Zeist in het bijzonder werd hij in 2017, tijdens het 25ste Traditionele Oranjeconcert, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Bij zijn 40-jarig jubileum als concert-organist (2019) concerteerde hij onder andere in Rotterdam (Laurenskerk), Brugge (Sint-Salvatorkathedraal) en in het Zeister Figi-theater samen met het Koninklijk Harmonieorkest O.B.K. onder leiding van Arnold Span. Verder is hij werkzaam als docent kerkorgel in Nijkerk (ook privélessen piano, klavecimbel en zang), Zeist (KunstenHuis) en Harderwijk (Cultuurkust).

  • Het concert begint om 20.00 uur uur (kerk geopend vanaf 19.30 uur).
  • De toegang is 9 euro en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.
  • Reserveren is noodzakelijk en kan uitsluitend via: najaarsorgelserieharderwijk@gmail.com

Er zijn maximaal 100 personen bij het concert toegestaan.

U bent van harte welkom!

Facebook