Onderwijs » Nieuws » Groep 5-6 PCO scholen bezoeken Blauw Gras

Onderwijs

meer nieuws...

Groep 5-6 PCO scholen bezoeken Blauw Gras

Geplaatst op 3 april 2018 om 15:06

Deze week bezoeken de leerlingen van groepen 5 en 6 van de scholen van Stichting PCO Gelderse Vallei de voorstelling ’Blauw Gras’ van theatergroep Wie Walvis. Dat doen zij in het kader van het Kunstmenu dat Cultuurkust voor de stichting organiseert.

‘Blauw Gras’ is een humoristische voorstelling vol bluegrass muziek over de angst voor het vreemde en het vast willen houden aan de dingen die vertrouwd zijn. Op een ranch in een klein dorp woont de familie Roots die niets van anderen wil weten. Wanneer er op een dag een huisje staat van iemand die heeft besloten zich op dit stuk land te gaan vestigen slaat de, eens zo gemoedelijke, sfeer om. Wat moet dat vreemde volk op hun land?!

Vanochtend, dinsdag 3 april om 10.30 uur, was het de beurt aan de Oranje Nassau School, de Spreng en de Koningslinde om de eerste voorstelling op de Koningslinde bij te wonen. De andere PCO scholen uit Nijkerk volgen morgen en overmorgen.

Vrijdag is het de beurt aan de scholen uit Barneveld. De leerlingen van de Branding, de Spreng, Fontein Burgthof, Fontein Lijsterhof en Dr. W. van den Berghschool mogen die dag de voorstelling gaan kijken op de Fontein Lijsterhof.

Voor meer informatie over het Kunstmenu van Cultuurkust: www.cultuurkust.nl/onderwijs