Onderwijs » Nieuws » Puttense leerlingen bezoeken voorstellingen in Stroud

Onderwijs

meer nieuws...

Puttense leerlingen bezoeken voorstellingen in Stroud

Geplaatst op 13 april 2018 om 15:11

Afgelopen week bezochten leerlingen van de Puttense basisscholen voorstellingen in Stroud. Dat deden zij in het kader van het Kunstmenu dat Cultuurkust voor hen organiseert.

Groepen 1-2 bezochten de interactieve dansvoorstelling ‘Zelluf’ van TDI Garage. De voorstelling met als thema samen delen en samen spelen gaat over twee meisjes, Lotte en Iris, die de grootste vriendinnen zijn. Ze delen alles, maar op een gegeven moment raakt Lotte haar knuffel kwijt. Is hij weggelopen? Of is hij misschien door Iris verstopt? Ze krijgen ruzie en opeens is de vriendschap ver te zoeken. Ze gaan ieder hun eigen weg. Hoe maken ze het weer goed?

Na afloop van de voorstelling mochten de kinderen op het podium samen met de twee danseressen zelf dansen. In een korte workshop leerden zij een aantal bewegingen uit de voorstelling.

Voor groepen 7 en 8 stond de voorstelling ‘Oorlogsgeheimen’ van Engelenburg Producties op het menu. Oorlogsgeheimen is een spannende muzikale voorstelling vol geheimen, helden, herinneringen, verliefdheid en vriendschap. Naar het bekroonde boek van Jacques Vriens.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…

De voorstelling vormt voor de scholen een mooie combinatie met het programma van Oktober ’44 en werd lovend ontvangen door publiek en pers: ‘Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen van dit seizoen behoort’, Theaterkrant 2012.

Voor meer informatie over het Kunstmenu van Cultuurkust: www.cultuurkust.nl/onderwijs