Over ons » Nieuws

Over ons

Stadhuis voor Cultuurkust en Popschool

Geplaatst op 30 november 2015 om 12:24

Fantastisch nieuws!

Gemeente Harderwijk heeft bekend gemaakt dat Cultuurkust, samen met de Popschool, het oude Stadhuis (Markt 1) in gebruik mag gaan nemen.

‘Het college van Burgemeester en wethouders heeft unaniem voor een maatschappelijke en culturele functie voor het gebouw gekozen, en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee!’ aldus directeur Marijke Licher. ‘We willen er graag weer een bruisend hart van maken; waar we als inwoner of bezoeker trots op kunnen zijn, waar we elkaar kunnen ontmoeten, waar muziek klinkt, cursussen worden gegeven, repetities gaande zijn, kruisbestuivingen plaatsvinden, bedrijven een presentatie houden of een trouwerij feestelijk wordt gevierd’.

Op de begane grond komt een cultureel café, een ontmoetingsplek met een podium voor bandavonden, muziekuitvoeringen, schoolvoorstellingen en kleinschalige theatervoorstellingen.

De rechter vleugel op de bovenverdieping wordt door Cultuurkust gebruikt voor muziek-, theater- en danslessen. Van twee kleinere leslokalen wordt één grote lesruimte gemaakt die geschikt is voor theater-, musical- en danslessen.

De Popschool blijft in het Stadshuis en zal gebruik maken van de studiofaciliteiten in de kelder en leslokalen in de linker vleugel op de 1e verdieping. De oude raadszaal, links, blijft in tact en is beschikbaar voor trouwerijen, lezingen en bezichtigingen.

'Voordat we het pand daadwerkelijk in gebruik kunnen nemen moet er nog het een en ander gebeuren. Op dit moment kunnen we dus nog niet concreet zeggen welke cursussen verhuizen en per wanneer. Maar we houden iedereen vanzelfsprekend op de hoogte!'