Wall of fame

 

Wissellijst: Cornelia Nauta

Egidius  -  Cornelia Nauta

fotografie

‘In mijn studio portretteer ik mensen alsof ze in een schilderij van Rembrandt zijn gestapt. Ze ondergaan een metamorfose door het dramatische licht, de attributen, de pose, de kleren. Tijdens het verkleden, instellen van het licht en fotograferen ontstaat er een wisselwerking tussen mij en degene die voor de lens staat. Het was erg leuk om te zien hoe Egidius veranderde in een  geheimzinnige wijze alchemist.’

Korte beschouwing

Het portret dat Cornelia Nauta heeft gemaakt is een ware kleur- en lichtexplosie. Met zorg en aandacht voor detail is het model aangekleed en getransformeerd tot een 17e eeuwse alchemist. Gouddraden in de kleding, de kraag, de sieraden, je blijft kijken en waant je in een museum. Maar het meest intrigerend is toch de uitdrukking op het gezicht van het model. Wat laat hij zien? Een foto is voor mij geslaagd als je verrast wordt, als niet alles is ingevuld en je als kijker met een vraag achterblijft. Waarbij de samenwerking tussen fotograaf en model iets extra's toevoegt. Daar is deze foto een mooi voorbeeld van voor mij'.

                                                                              - Lucy Nieuwdorp (mediamaker in Utrecht)

Ook mee doen aan de Wall of Fame?

Vul het formulier in en stuur het samen met een foto van je werk op naar communicatie@cultuurkust.nl 

Inzendingen voor de Cultuurkust Wall of Fame worden geplaatst op de speciale Instagrampagina:  Wall of Fame (@cultuurkustwalloffame) • Instagram-foto's en -video's. Daarnaast wordt iedere week een werk gepubliceerd op deze pagina en in de Harderwijker Courant.