Zin in kunst!

Zin in kunst!

Met het project Zin in kunst zet Cultuurkust in samenwerking met de maatschappelijke zorginstellingen uit de regio Noordwest Veluwe haar deuren open voor talent.

Tijdens de Zin in kunst - dagen kunnen cliënten en begeleiders uit de maatschappelijke zorg in het gebouw van Cultuurkust de hele dag meedoen aan inspirerende workshops en zo hun creatieve talenten ontdekken en ontwikkelen.

De workshops variëren van musicaltheater, boetseren, schrijven, gitaar, blazersklas en djembé tot fotografie, dans en houtbewerking en zowel vakdocenten van Cultuurkust als docenten uit de zorginstellingen verzorgen de lessen.

De eerste editie van Zin in kunst in maart 2015 was, met ruim 120 deelnemers uit gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Nijkerk, Ermelo, Putten en Elburg, een succes. Reden genoeg voor een vervolgtraject waarbij geïnteresseerden extra lessen gitaar, theater, schrijven en houtbewerking  konden volgen. Meerdere edities volgden.

'Deze groep wordt maar al te vaak gestigmatiseerd. Hun talent komt meestal niet buiten de muren van instellingen”, zo is de ervaring van Wilma Beltman (Procesmanager Participatie in de Regio Noord West Veluwe). “Ze kunnen vaak de prachtigste dingen, zoals schilderen, tekenen, of hebben een bijzonder goed muzikaal gevoel. Maar doen daar vaak niet echt iets mee en al zeker niet naar buiten toe. Met deze dag hopen we hun Zin in kunst te vergroten!’.

Voor meer informatie: projecten@cultuurkust.nl

Zie ook Facebook: Talenten in de Maatschappelijke Zorg RNV