Actueel » Nieuws

Actueel

meer nieuws...

GEZOCHT: Junior Stadsdichter Harderwijk-Hierden

Geplaatst op 10 januari 2022 om 10:02

Word jij de nieuwe junior stadsdichter van Harderwijk-Hierden?

Het fenomeen Juniorstadsdichter is opgekomen nadat de nodige volwassen stads- en dorpsdichters waren geïnstalleerd. Tot begin 2020 had ook Harderwijk een jonge dichter voor een periode van drie jaar. Het aantrekken van een juniordichter als opvolger is in 2019 niet gelukt. Die actie was gericht op de basisscholen. We willen ons nu richten op de onderbouw van de middelbare scholen. Daar veronderstellen we meer talent en meer jongeren die zich al met dichten bezighouden. Onder dichten verstaan we nadrukkelijk ook spoken word, of beter, woordkunst.

In april 2022 wordt, onder voorbehoud met maatregelen in verband met Covid-19, de nieuwe Juniorstadsdichter van Harderwijk en Hierden voor de duur van drie jaar geïnstalleerd. Daarvoor organiseert Stichting Stadsdichter Harderwijk een zoektocht naar goede dichters. Iedere jonge Harderwijker of Hierdenaar tot en met 16 jaar kan meedoen. Een jury van deskundigen selecteert de beste inzendingen. Die dichters krijgen een aantal workshops i.s.m. Cultuurkust aangeboden door een professionele dichter/woordkunstenaar. Uit die groep wordt de Juniorstadsdichter door de jury gekozen. Het Stichtingsbestuur draagt deze voor bij het college van burgemeester en wethouders. Dit college benoemt dan de nieuwe juniorstadsdichter voor drie jaar.
Je hoeft nog geen volwaardig dichter te zijn, maar door de workshops, coaching en het regelmatig schrijven van gedichten zul je verder groeien en wie weet, zelfs een uitgever vinden zoals de vorige Juniorstadsdichter is overkomen, Naomi Ramaker.

KLIK HIER