Actueel » Nieuws » Hanzeconcert

Actueel

meer nieuws...

Hanzeconcert

Geplaatst op 7 februari 2020 om 11:42

Zondag 1 maart geeft niemand minder dan contrabassist James Oesi invulling aan ons Hanzeconcert.

James Oesi (London, 1988) is een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument.

Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel).

In het buitenland speelde hij op toonaangevende festivals zoals Huddersfield Contemporary Music Festival en tourde hij door Zuid Afrika.

Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. NRC Handelsblad en Luister publiceren uitgebreide interviews met Oesi, en Classic FM UK Featured zijn video van Luciano Berio’s Psy.

James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival. Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern.

Een gevoelige muzikant met een hoop kennis die veel te zeggen heeft en een natuurlijke en overtuigende artiest is.” Gary Karr, wereldberoemd solo contrabassist

Als je een man hebt als James Oesi, dan weet je dat ie er staat, dat het klinkt en dat de contrabas een solisteninstrument is.” Hans Haffmans, presentator NPO Radio 4

Tickets inclusief lekkere lunch zijn verkrijgbaar via de Ticketshop van Cultuurkust.