Actueel » Nieuws » ‘We hebben vooral gekeken naar wat wél kan!’

Actueel

meer nieuws...

‘We hebben vooral gekeken naar wat wél kan!’

Geplaatst op 21 augustus 2020 om 15:02

‘Iedereen wil weer aan de slag. Maar niets is zeker. Het corona virus is er nog. We gaan van start met een nieuw cursusseizoen. En doen er natuurlijk alles aan om ervoor te zorgen dat onze cursisten en leerlingen op een veilige manier hun vrije tijd kunnen besteden’. Aan het woord is José Bosschers die sinds het begin van het jaar als Teamleider Cursussen & Vrije Tijd verantwoordelijk is voor het cursusaanbod van Cultuurkust.

‘Toen ik hier kwam werken viel mij meteen op hoe kunstminnend de regio is. Er gebeurt veel. Bij mijn aantreden kreeg ik de opdracht op met een frisse blik naar het huidige cursusaanbod te kijken. Ik zou heel graag ervoor willen zorgen dat er een doorlopende leerlijn in ons aanbod zit. Dat je na proeflessen en korte opstapcursussen voor beginners kan doorstromen naar een vervolgcursus en je zo kan blijven groeien. Zelfs als je gevorderd bent.

Ik vind het heel belangrijk om de wensen van de cursist mee te nemen in het samenstellen van het programma en heb daarom een klantenpanel in het leven geroepen. Om te horen waar de vraag ligt. We nemen ook jaarlijks enquêtes af. Die resultaten worden ook meengenomen. Ik wil niet het aanbod uitbreiden om het uitbreiden, maar aanvullingen bieden waar men op zit te wachten. Het aanbod verrijken.

Ik was begonnen aan mijn missie. En toen kwam corona. We hebben net als de rest van Nederland het wiel moeten uitvinden. Moesten onze gebouwen sluiten, alternatieven bedenken, online lessen ontwikkelen. Gelukkig kunnen we nu weer fysiek les geven. Maar natuurlijk houden we ons daarbij aan de corona maatregelen en doen we er alles aan om onze cursisten veilig te laten genieten van hun hobby. In verband met de 1,5 meter regel houden we ons in al onze lesruimtes  aan een maximum aantal mensen. Indien de groep cursisten groter is dan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven. We zorgen voor goede ventilatie en voldoende desinfecterende middelen. Daarnaast vragen we cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven indien zij klachten hebben. Mocht blijken dat door eventuele nieuwe maatregelen lessen niet door kunnen gaan, dan gaan we in overleg met de cursist op zoek naar een geschikte oplossing zoals lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod, lessen online voortzetten of restitutie. We volgen de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19 nauwlettend. Mocht de wereld gedurende de komende maanden er weer anders uit zien dan passen we ons aanbood weer aan.

Er staat nu een nieuw programma online tot eind van het jaar. We hebben vooral gekeken naar wat wél kan! Nieuwe cursussen zijn o.a. Chinees en Japans Schilderen, Vilten, Poppentheater, Gedichten schrijven voor beginners en de workshop Inktober waarin je leert illustreren met inkt.

Op 5 september a.s. organiseren we een Open Huis waar het mogelijk is om op voorinschrijving gratis deel te nemen aan vrijblijvende proeflessen. Tussen 10.00-14.00 uur kan je uittesten of een cursus iets voor je is en de docent ontmoeten. Dat doen we in ieder geval in Harderwijk. Ik ben nog bezig om het ook in Ermelo en Nunspeet te organiseren; hou onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Ik hoop dat onze cursisten Cultuurkust zien als dé plek waar ze zich kunnen ontwikkelen, plezier kunnen beleven, geïnspireerd raken. Waar ze mensen kunnen ontmoeten met dezelfde interesses en samen nieuwe invalshoeken kunnen ontdekken. Ook in Corona tijden’.

Voor de groepscursussen in Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Elspeet en Zeewolde, zie

www.cultuurkust.nl/cursussen

Aanbod van individuele muzieklessen: www.cultuurkust.nl/muziek

Zaterdag 5 september Open Huis Harderwijk