Actueel » Nieuws » Van Kindertekening tot Kunstenaar

Actueel

meer nieuws...

Van Kindertekening tot Kunstenaar

Geplaatst op 11 maart 2022 om 15:30

Harderwijk – Apetrots loopt hij binnen, Seth van Heumen uit groep 3 van basisschool de Rank. Hij is de winnaar van zijn school in het project ‘van kindertekening tot kunstenaar’ en exposeert nu in het Stadsmuseum van Harderwijk. Samen met zijn zusje en vader opende hij zelf de tentoonstelling op de begane grond, waar iedereen zíjn tekening tot en met 20 maart kan bewonderen.

Tien scholen hebben inmiddels het project, een samenwerking tussen het Stadsmuseum, Marius van Dokkum Museum en Cultuurkust, afgerond. Onder begeleiding van illustratrice en kunstvakdocent Kim den Dulk bezochten de middenbouwgroepen het Marius van Dokkum Museum om te leren over kunst en illustreren. In de museumwinkel prijkt daar niet voor niets een kindertekening van Marius van Dokkum zelf aan de wand. Het illustreert hoe talent bij kinderen al vroeg zichtbaar wordt en je door deze verder te stimuleren en ontwikkelen ver kunt komen.

Na het museumbezoek gingen de klassen door naar Cultuurkust, waar zij in het atelier zelf aan de slag gingen met een illustratie. Kim den Dulk heeft iedere school voorzien van een ander stukje verhaal en geleerd hoe zij daaruit informatie halen voor hun tekening. Doordat er nu van elke school een winnende tekening in het museum hangt, is het verhaal over Anne en zijn kat Vlek compleet en geïllustreerd.  De winnaars die momenteel exposeren komen van de scholen De Wegwijzer, Fontanus, Al Islaah, De Veste, De Schakel, Het Leonardo, De Willem Alexander, De Parel, De Springplank en de Rank. De andere scholen zijn nu aan de beurt voor het project en exposeren in mei.

Voor Seth, uitgeloot om de expositie te openen, was het een heel bijzondere dag. Volgens zijn juf is dit vast niet de laatste tentoonstelling van Seth en hangt zijn tekening mogelijk over enkele jaren in het Seth van Heumen Museum. Voor nu zijn zijn tekening en die van de andere winnaars te bezichtigen op de gratis toegankelijke begane grond van het Stadsmuseum.