Actueel » Nieuws » Van Kindertekening tot Kunstenaar

Actueel

meer nieuws...

Van Kindertekening tot Kunstenaar

Geplaatst op 3 mei 2022 om 13:50

Van 14 t/m 22 mei wordt het werk van acht leerlingen uit de groepen 3 en 4 van basisscholen van Harderwijk geëxposeerd in Stadsmuseum Harderwijk. Dit in het kader van het Kunstmenu-project Van Kindertekening tot kunstenaar.

De groepen zijn in de afgelopen periode naar het Marius van Dokkum Museum geweest. De schilderingen van Marius vertellen altijd een verhaal. Na de excursie kregen de kinderen een Workshop ‘illustreren’ bij Cultuurkust; hoe beeld je een stukje verhaal uit, net zoals Marius?

De school kreeg een stukje tekst uit het verhaal over Anne, en zijn kat Vlek. Anne wil kunstenaar worden, maar komt zijn kunstwerk in het museum te hangen…? Alle kinderen mochten dit stukje tekst tekenen. Uit alle tekeningen heeft de school 1 tekening gekozen. Deze tekening wordt geëxposeerd, samen met de tekeningen van andere scholen, waardoor het hele verhaal van Anne en Vlek tot leven komt!

De expositie is op de benedenverdieping van Stadsmuseum Harderwijk en is gratis te bezoeken. Openingstijden Stadsmuseum Harderwijk

Dit project is een samenwerking tussen docent/illustrator Kim den Dulk, Stichting Cultuurkust en het Marius van Dokkum Museum/Stadsmuseum Harderwijk.