Actueel » Nieuws » Gratis workshops en voorstellingen van Cultuurkust tijdens de KerstMissie

Actueel

meer nieuws...

Gratis workshops en voorstellingen van Cultuurkust tijdens de KerstMissie

Geplaatst op 21 december 2022 om 14:47

Harderwijk heeft deze kerst een missie! Namelijk om zo veel mogelijk mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of een beetje extra aandacht nodig hebben bij onze samenleving te betrekken. Dit gebeurt door een onvergetelijk tafereel te organiseren op vrijdagavond 23 december in de binnenstad van Harderwijk. Er zal o.a. een creatieve doe-markt worden georganiseerd bij Cultuurkust.

Het Kloosterplein wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige kerst-doe-markt waar je verschillende activiteiten kunt doen. De kraampjes worden vertegenwoordigd door sociaal maatschappelijke organisaties die de handen ineen hebben geslagen en iedereen letterlijk en figuurlijk warm willen maken deze dagen.

Er zijn creatieve workshops te volgen. Zo kunnen mensen vanaf 17.00 uur een gratis open les volgen in Creatief Schrijven van Gerard van Emmerik en luisteren naar cursisten die voorlezen uit eigen werk. De Meisjes met de Wijsjes zingen de stemming erin en bezoek de voorstelling van JongerenTheaterSchool WOLF. Deze Christmas-For-One-Woman-Show bewijst dat je voor een ècht spektakel, waarin grote dromen slechts een kleine plek van bestaan zoeken, je enkel de deur naar je hart hoeft te openen… of die van de achterklep van een bus.

Op 23 december vindt vanaf 17.00 uur de eerste KerstMissie plaats in Harderwijk. De avond is een samenwerking tussen sociaal maatschappelijke organisaties, maar ook het bedrijfsleven, vrijwilligers, inwoners en de gemeente. Met zijn allen organiseren zij een creatieve kerstmarkt, Santa Run en de A-Meezing. Meer informatie: cultuurkust.nl/projecten/kerstmissie