Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Dare2Dance; durf te dansen

Startdatum:11 januari 2021 Eindddatum:15 maart 2021
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Dans
Aantal lessen:10 Duur:1 uur
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Natalia Rojkova
Lesgeld:€ 84,00 Termijnen: 1
Code:2001-1.2
Gegeven op: maandag 20:00 - 21:00
 
Inschrijven « Overzicht

Dare2Dance: durf te dansen 

Dansen is bevrijdend. Heel wat mensen willen wel graag dansen, maar vinden het spannend. Het niet durven varieert van zich bekeken voelen, onzeker zijn of het hebben van plankenkoorts, tot echte dansfobie. Je bent bang dat je voor gek staat en het fout doet. In Dare2Dance is geen goed of fout; het enige belangrijke is dansplezier en je vrij voelen in je lijf. 

Dit gaan we doen 

In deze cursus gaat het om dansplezier, je vrij durven voelen in je lichaam. Het gaat niet om pasjes of vorm maar om je eigen dans. Je leert ontdekken hoe ruimte, muziek en kracht je dansstroom in gang zetten. Je laat je hoofd los en komt in contact met jezelf. Je onderzoekt wat je beweegt, wat soepel voelt en als vanzelf gaat en hoe je je beweegt in de ruimte. We werken met begrippen uit de dansexpressie en dansimprovisatie en maken uitstapjes naar andere dansvormen, van rustig tot zeer ritmisch. Je krijgt fysieke dansprincipes als basis voor je dans aangeboden. Bijvoorbeeld:  gronden, evenwicht, rollen en het gebruik van  kracht. Het is ontspannend en geeft energie, maar bovenal: DURF. 

Corona maatregelen

We willen graag dat je je veilig voelt in de lessen die je bij ons afneemt. En dat je onbezorgd kunt genieten van je vrijetijdsbesteding. Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter regel; in al onze lesruimtes houden we ons aan een maximum aantal mensen.. Zo kunnen we de 1,5 meter regel naleven. Indien de groep cursisten groter is dan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven.
  • Ventilatie: we zorgen voor goede ventilatie in de lesruimtes.
  • Desinfecterende middelen: in ons gebouw zijn voldoende desinfecterende middelen beschikbaar.
  • Triage: we vragen cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven indien zij klachten hebben.
  • De pauzeruimte in ons gebouw aan het Klooster is voorlopig gesloten. Voor de deelnemers wordt in de lesruimte gratis koffie, thee en water klaargezet.

Indien blijkt dat er i.v.m. COVID-19 nieuwe maatregelen worden getroffen waardoor je les niet kan plaatvinden gaan we in overleg met je over de continuering van je les. We gaan op zoek naar een, voor jou geschikte oplossing, zoals bijvoorbeeld: lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod(indien mogelijk), lessen online voortzetten of restitutie.

Cultuurkust volgt de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19. Op basis van de richtlijnen die door zojuist genoemden worden opgesteld, wordt beslist of een les wel/niet kan doorgaan.