Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Portretschilderen

Leeftijd:Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:12 Duur: 2 uur en 30 minuten
Lesgeld:€ 255,00 Termijnen: 3x € 85,00
 
 
 
« Overzicht

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
28 september 2022 Cultuurkust Harderwijk woensdag 19:30 - 22:00Inschrijven...
Docent: Tiemen Voorhorst
11 januari 2023 Cultuurkust Harderwijk woensdag 19:30 - 22:00Inschrijven...
Docent: Tiemen Voorhorst
 

Wil je graag portretten leren schilderen? Stap voor stap, en aan de hand van veel voorbeelden en oefeningen, krijg je de techniek van het schilderen van mensen en portretten onder de knie! Deze cursus is bestemd voor ervaren schilders. 

Dit ga je doen 

De basis van een goed portret is: goed kijken. Centraal in deze cursus staat daarom het ontwikkelen van een scherp waarnemingsvermogen. Aan bod komen de specifieke aandachtspunten van het geschilderde portret, zoals: kleur, toets en compositie, maar ook gelijkenis en psychologie. Al doende krijg je inzicht in de werking van deze essentiële ingrediënten. Zo leer je op geheel eigen wijze een treffend portret te schilderen. De docent geeft boeiende voorbeelden ter inspiratie. 

Materialen

De basismaterialen zijn voorhanden bij Cultuurkust. Je kunt extra materialen aanschaffen via de Materiaalkaart van Cultuurkust. Meer informatie daarover vind je hier. Maar je kunt ook de materialen die je wilt gebruiken zelf meenemen. We raden je aan je eigen kwasten en kleurenpalet aan te schaffen.

Proefles

Je bent van harte welkom om vrijblijvend een les mee te doen. Meld jezelf wel vooraf bij ons aan. Dit doe je door je in te schrijven voor de cursus waar je interesse in hebt en zet in het proefles veld de datum van de gewenste proefles. Laat ons voor de eerstvolgende les weten of je door wilt gaan en we maken je inschrijving definitief.