Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Impressionistisch schilderen

Leeftijd:Volwassenen
Aantal lessen:15 Duur: 2 uur en 30 minuten
Lesgeld:€ 299,00 Termijnen: 6x € 49,83
 
 
 
« Overzicht

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
14 september 2021 Kloosterplein Harderwijk dinsdag 19:30 - 22:00Inschrijven...
Docent: Sarah Vrieling
 

Impressionistisch schilderen 

tweewekelijks 

Niet denken maar kijken. Teken en schilder jouw impressie. In deze boeiende cursus, ga je tekenen en schilderen in de stijl van het impressionisme. 

“Wanneer je erop uittrekt om te gaan schilderen probeer dan alles wat je voor je ziet te vergeten; een boom, een huis, een veld, of wat dan ook. Denk alleen : hier is een blok blauw, daar een rechthoek roze, daar een streep geel en schilder het precies zoals het er voor jou uitziet, de exacte kleur en vorm.” (Citaat Claude Monet) 

Wat zie je nou echt als je kijkt naar de dingen en mensen om je heen, naar landschappen. Wat valt je op? Waarom vind je het mooi? Zou je dat in een schilderij kunnen vangen? Hoe pak je dat moment, de sfeer en het gevoel dat het bij je oproept? Dat gaan we allemaal samen ontdekken. 

Dit gaan we doen 

In de cursus ontdekken we samen hoe je de schoonheid van het moment kunt weergeven. Dit door keuzes te maken met onder meer verf en kwast, houtskool en krijt. Teken en schilder wat je ziet, zonder dat je hoofd je in de weg zit. Je krijgt les van kunstenaar en tekendocent Jasper van Deutekom. 

Materiaalkosten 

Voor deze cursus kun je gebruikmaken van de basismaterialen van Cultuurkust. Wel raden we je aan je eigen kwasten en kleurenpallet aan te schaffen. Aanvullende materialen die je wilt gebruiken kun je zelf meenemen óf aanschaffen bij Cultuurkust. 

Let op!

In verband met de geldende corona maatregelen kan het voorkomen dat de genoemde aanvangsdatum niet klopt. U kunt zich wel inschrijven. Zodra we weten wanneer de cursus van start kan gaan ontvangt u bericht.

Corona maatregelen

We willen graag dat je je veilig voelt in de lessen die je bij ons afneemt. En dat je onbezorgd kunt genieten van je vrijetijdsbesteding. Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter regel; in al onze lesruimtes houden we ons aan een maximum aantal mensen.. Zo kunnen we de 1,5 meter regel naleven. Indien de groep cursisten groter is dan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven.
  • Ventilatie: we zorgen voor goede ventilatie in de lesruimtes.
  • Desinfecterende middelen: in ons gebouw zijn voldoende desinfecterende middelen beschikbaar.
  • Triage: we vragen cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven indien zij klachten hebben.
  • De pauzeruimte in ons gebouw aan het Klooster is voorlopig gesloten. Voor de deelnemers wordt in de lesruimte gratis koffie, thee en water klaargezet.

Indien blijkt dat er i.v.m. COVID-19 nieuwe maatregelen worden getroffen waardoor je les niet kan plaatvinden gaan we in overleg met je over de continuering van je les. We gaan op zoek naar een, voor jou geschikte oplossing, zoals bijvoorbeeld: lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod(indien mogelijk), lessen online voortzetten of restitutie.

Cultuurkust volgt de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19. Op basis van de richtlijnen die door zojuist genoemden worden opgesteld, wordt beslist of een les wel/niet kan doorgaan.