Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Schilderen met Olieverf

Startdatum:10 mei 2021 Eindddatum: 5 juli 2021
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Beeldend
Aantal lessen:8 Duur:2 uur
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Riƫt Stegehuis
Lesgeld:€ 129,00 Termijnen: 3x € 43,00
Code:3105-1.2
Gegeven op: maandag 10:00 - 12:00
 
Inschrijven « Overzicht

Schilderen met olieverf

Leren schilderen met olieverf?  Volg dan deze kennismakingscursus van Cultuurkust. In acht ochtenden leer je meer over de mogelijkheden van olieverf. Geschikt voor beginners en gevorderden. 

Dit ga je doen

Aan de hand van (eventueel zelf meegebrachte) voorbeelden leer je hoe een schilderij eenvoudig kan worden opgezet. Wat voor materialen heb je nodig en hoe meng je de gewenste kleuren? Al schilderend ontdek je de kenmerkende eigenschappen van olieverf en hoe je die maximaal kunt benutten! We behandelen meerdere aspecten van het schilderen in olieverf. Zoals: ondergronden, verdunningsmiddelen, toets, dik, dun, transparant, dekkend, paletmes, kwasten en penselen.

Materiaalgebruik

De materialen schaf je aan in overleg met de docent. We werken met een beperkte selectie olieverven. Ook kunt u de aanwezige olieverf op waterbasis uitproberen waarbij geen schadelijke oplossingsmiddelen gebruikt hoeven te worden. De keuze van kwasten en penselen hangt af van de techniek die we behandelen. Heb je al olieverf en pencelen aangeschaft? Neem die dan de eerste les mee.

Let op!

In verband met de geldende corona maatregelen kan het voorkomen dat de genoemde aanvangsdatum niet klopt. U kunt zich wel inschrijven. Zodra we weten wanneer de cursus van start kan gaan ontvangt u bericht.