Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Schilderen met Olieverf

Leeftijd:Volwassenen
Aantal lessen:8 Duur: 2 uur
Lesgeld:€ 129,00 Termijnen: 3x € 43,00
 
 
 
« Overzicht

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
15 november 2021 Kloosterplein Harderwijk maandag 10:00 - 12:00Inschrijven...
Docent: Riët Stegehuis
21 februari 2022 Kloosterplein Harderwijk maandag 10:00 - 12:00Inschrijven...
Docent: Riët Stegehuis
9 mei 2022 Kloosterplein Harderwijk maandag 10:00 - 12:00Inschrijven...
Docent: Riët Stegehuis
 

Schilderen met olieverf

Leren schilderen met olieverf? In deze korte cursus leer je in acht ochtenden meer over de mogelijkheden van olieverf. Geschikt voor beginners en gevorderden. 

Dit ga je doen

Aan de hand van (eventueel zelf meegebrachte) voorbeelden leer je hoe een schilderij eenvoudig kan worden opgezet. Wat voor materialen heb je nodig en hoe meng je de gewenste kleuren? Al schilderend ontdek je de kenmerkende eigenschappen van olieverf en hoe je die maximaal kunt benutten! We behandelen meerdere aspecten van het schilderen in olieverf. Zoals: ondergronden, verdunningsmiddelen, toets, dik, dun, transparant, dekkend, paletmes, kwasten en penselen.

Materiaalgebruik

De materialen schaf je aan in overleg met de docent. We werken met een beperkte selectie olieverven. Ook kunt u de aanwezige olieverf op waterbasis uitproberen waarbij geen schadelijke oplossingsmiddelen gebruikt hoeven te worden. De keuze van kwasten en penselen hangt af van de techniek die we behandelen. Heb je al olieverf en pencelen aangeschaft? Neem die dan de eerste les mee.