Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Schilderen met Olieverf (ma.ochtend)

Leeftijd:Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:8 Duur: 2 uur
Lesgeld:€ 135,00 Termijnen: 2x € 67,50
 
 
 
« Overzicht Riët Stegehuis » Riët Stegehuis » Riët Stegehuis »

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
28 november 2022 Cultuurkust Harderwijk maandag 10:00 - 12:00Inschrijven...
Docent: Riët Stegehuis
13 februari 2023 Cultuurkust Harderwijk maandag 10:00 - 12:00Inschrijven...
Docent: Riët Stegehuis
8 mei 2023 Cultuurkust Harderwijk maandag 10:00 - 12:00Inschrijven...
Docent: Riët Stegehuis
 

Leren schilderen met olieverf? In deze korte cursus leer je in 8 ochtenden meer over de mogelijkheden van olieverf. Geschikt voor beginners en gevorderden. 

Dit ga je doen

Aan de hand van (eventueel zelf meegebrachte) voorbeelden leer je hoe een schilderij eenvoudig kan worden opgezet. Wat voor materialen heb je nodig en hoe meng je de gewenste kleuren? Al schilderend ontdek je de kenmerkende eigenschappen van olieverf en hoe je die maximaal kunt benutten! We behandelen meerdere aspecten van het schilderen in olieverf. Zoals: ondergronden, verdunningsmiddelen, toets, dik, dun, transparant, dekkend, paletmes, kwasten en penselen.

"Ik wil cursisten leren kijken. Ze verder helpen, over een drempel. Zelf ook geïnspireerd worden door werk dat wordt gemaakt. Het sociale aspect, de gesprekken, dat is leuk aan lesgeven." Docent Riët Stegehuis

Materialen

De materialen schaf je aan in overleg met de docent. We werken met een beperkte selectie olieverven. Ook kunt u de aanwezige olieverf op waterbasis uitproberen waarbij geen schadelijke oplossingsmiddelen gebruikt hoeven te worden. De keuze van kwasten en penselen hangt af van de techniek die we behandelen. Heb je al olieverf en penselen aangeschaft? Neem die dan de eerste les mee.

Proefles

Je bent van harte welkom om vrijblijvend een les mee te doen. Meld jezelf wel vooraf bij ons aan. Dit doe je door je in te schrijven voor de cursus waar je interesse in hebt en zet in het proefles veld de datum van de gewenste proefles. Laat ons voor de eerstvolgende les weten of je door wilt gaan en we maken je inschrijving definitief.