Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Tekenen en Schilderen

Startdatum:15 september 2020 Eindddatum: 8 december 2020
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Beeldend
Aantal lessen:12 Duur:3 uur
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Edith Meijering
Lesgeld:€ 299,00 Termijnen: 4x € 74,75
Code:3106-2.1
Gegeven op: dinsdag 13:30 - 16:30
 
Inschrijven « Overzicht

Tekenen en schilderen 

Kunstenares Edith Meijering neemt je mee op avontuur. Tijdens deze cursus tekenen en schilderen leer je ontdekken. Uitgangspunt daarbij zijn hedendaagse kunstenaars die klassieke thema ’s op een eigentijdse manier vormgeven, zoals een landschap, (zelf)portret of model.   

Dit ga je doen 

Aan de hand van een opdracht helpt Edith je te experimenteren met verschillende materialen zoals krijt, potlood, gewassen inkt, aquarel en acrylverf. Er wordt veel op papier gewerkt en soms op acrylverf doek . 

Ook leer je meer over hedendaagse werkwijzen en expressievormen, zoals collages en het combineren  van verschillende materialen. Je voert de beeldende opdrachten naar eigen inzicht uit en krijgt technische ondersteuning bij het uitwerken van je ideeën. Deze cursus biedt ook ruimte voor verdieping. 

De werken worden regelmatig besproken met elkaar. Edith benadert het lesgeven opbouwend en persoonlijk. Ze richt zich op het procesmatig werken, het spelen en uitproberen. De nieuwsgierigheid , openheid en het leren kijken worden gestimuleerd . Je krijgt tips, adviezen en leert dat creativiteit ‘out-of-the-box’-denken nodig heeft. Je ontdekt welke invloed dit kan hebben op jouw eigen manier van werken en wat jij er op jouw eigen manier mee kunt. 

Materiaalgebruik 

Voor deze cursus kan je gebruikmaken van de basismaterialen van Cultuurkust. Wel raden we je aan je eigen kwasten en kleurenpallet aan te schaffen. Aanvullende materialen die je wilt gebruiken, kun je zelf