Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Waarnemend schilderen

Leeftijd:Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:12 Duur: 2 uur en 30 minuten
Lesgeld:€ 255,00 Termijnen: 3x € 85,00
 
 
 
« Overzicht

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
29 september 2022 Cultuurkust Harderwijk donderdag 09:15 - 11:45Inschrijven...
Docent: Tiemen Voorhorst
12 januari 2023 Cultuurkust Harderwijk donderdag 09:15 - 11:45Inschrijven...
Docent: Tiemen Voorhorst
 

Waarneming is de basis voor schilderen. Door goed waar te nemen kom je tot beelden en/of verbeelding. Je kan naar waarneming schilderen in traditionele zin; zoals bij het schilderen van een portret, figuur, stilleven of landschap. Maar je kan ook, door goed naar de wereld om je heen te kijken, motieven zien die verder te ontwikkelen zijn tot thema’s.

Schilderen naar de waarneming hoeft dus niet in te houden dat er altijd ‘naturalistisch’ gewerkt wordt. Een beeldende vertaling kan zowel ‘natuurgetrouw’, als abstract, poëtisch of expressief zijn.

Dit ga je doen

In deze cursus kies je zelf onderwerpen of thema’s; afhankelijk van schilderervaring en voorkeuren. Je krijgt advies of opdrachten op maat.

Of je nu met een portret aan de slag gaat, of naar aanleiding van motieven, experimenten of thema’s gaat werken: goed waarnemen helpt om een eigen krachtige, originele (dat wil zeggen: niet clichématige) beeldende vertaling te maken.

Vanzelfsprekend komen formele aspecten (kleur, licht, compositie, etc.) én technische aspecten (kleurenleer/kleuren mengen, schildertechnieken etc.) aan bod. Daarnaast is er veel ruimte voor experiment.

Bij aanvang van de lessen wordt al het gemaakte werk besproken én een plan gemaakt voor de komende les. Deze besprekingen vóóraf werken motiverend en brengt cursisten vaak op nieuwe ideeën. Het leert je kritisch te kijken naar eigen werk én dat van anderen. De docent legt tijdens deze besprekingen linken met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis.

Proefles

Je bent van harte welkom om vrijblijvend een les mee te doen. Meld jezelf wel vooraf bij ons aan. Dit doe je door je in te schrijven voor de cursus waar je interesse in hebt en zet in het proefles veld de datum van de gewenste proefles. Laat ons voor de eerstvolgende les weten of je door wilt gaan en we maken je inschrijving definitief.