Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Edelsmeden en sieraden maken

Startdatum: 9 februari 2021 Eindddatum:20 april 2021
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Beeldend
Aantal lessen:10 Duur:2 uur en 30 minuten
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Robean Visschers
Lesgeld:€ 204,00 Termijnen: 2x € 102,00
Code:3202-2.1
Gegeven op: dinsdag 19:30 - 22:00
 
Inschrijven « Overzicht

Cursus Edelsmeden (kort)

Houd je van edelmetalen en wil je graag leren hoe je sieraden en objecten maakt? Volg dan deze korte cursus, bestemd voor zowel beginners als gevorderden. 

Dit ga je doen 

Tijdens deze cursus maak je nader kennis met de diverse edelmetalen en met de ambachtelijke technieken van het goud- en zilversmeden. Je experimenteert met vormen en met materialen zoals zilver, alpaca, koper, messing, kunststof, textiel en steen. En natuurlijk kun je jouw eigen ideeën en materialen inbrengen. Je krijgt individuele begeleiding bij het uitwerken van je idee tot de technische uitvoering. Met als resultaat: een uniek sieraad of object. Dit alles vindt plaats in een ontspannen sfeer. 

Materiaalkosten 

Deze korte cursus is exclusief materiaalkosten. Je kunt zelf materialen (stenen en metalen) meenemen, maar je kunt deze ook aanschaffen via de materialenkaart van Cultuurkust. 

Het gemiddelde bedrag dat een deelnemer per cursusseizoen uitgeeft aan koper, messing en zilver ligt rond de € 50,- 

Let op!

In verband met de geldende corona maatregelen kan het voorkomen dat de genoemde aanvangsdatum niet klopt. U kunt zich wel inschrijven. Zodra we weten wanneer de cursus van start kan gaan ontvangt u bericht.

Corona maatregelen

We willen graag dat je je veilig voelt in de lessen die je bij ons afneemt. En dat je onbezorgd kunt genieten van je vrijetijdsbesteding.

Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter regel; in al onze lesruimtes houden we ons aan een maximum aantal mensen.. Zo kunnen we de 1,5 meter regel naleven. Indien de groep cursisten groter is dan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven.
  • Ventilatie: we zorgen voor goede ventilatie in de lesruimtes.
  • Desinfecterende middelen: in ons gebouw zijn voldoende desinfecterende middelen beschikbaar.
  • Triage: we vragen cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven indien zij klachten hebben.
  • De pauzeruimte in ons gebouw aan het Klooster is voorlopig gesloten. Voor de deelnemers wordt in de lesruimte gratis koffie, thee en water klaargezet.

Indien blijkt dat er i.v.m. COVID-19 nieuwe maatregelen worden getroffen waardoor je les niet kan plaatvinden gaan we in overleg met je over de continuering van je les. We gaan op zoek naar een, voor jou geschikte oplossing, zoals bijvoorbeeld: lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod(indien mogelijk), lessen online voortzetten of restitutie.

Cultuurkust volgt de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19. Op basis van de richtlijnen die door zojuist genoemden worden opgesteld, wordt beslist of een les wel/niet kan doorgaan.