Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Keramiek (avond)

Leeftijd:Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:15 Duur: 2 uur en 30 minuten
Lesgeld:€ 330,00 Termijnen: 2x € 165,00
 
 
 
« Overzicht

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
14 september 2022 Cultuurkust Harderwijk woensdag 19:30 - 22:00Inschrijven...
Docent: Rachelle van der Bij
25 januari 2023 Cultuurkust Harderwijk woensdag 19:30 - 22:00Inschrijven...
Docent: Rachelle van der Bij
 

Aan de slag met keramiek? Keramiek kent heel veel uitingsvormen: strak of vrij, kleurrijk of sober, fijn of grof. Met deze cursus leer je niet alleen boetseren, maar ook decoreren met glazuur.

Dit ga je doen 

Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken van het handvormen, experimenteer je met bewerkingen en leer je de grondbeginselen van het glazuren.

Naast het aanleren van de technieken is er ook aandacht voor het beeldend proces. We denken samen na over wat je wil overbrengen met het werk en hoe deze boodschap vertaald kan worden.

Graag inspireer ik je met opdrachten en voorbeelden, maar je kan ook starten vanuit je eigen ideeën. De werkbesprekingen zorgen voor genoeg reacties om steeds weer verder te kunnen werken. Hierdoor is de cursus geschikt voor startende maar ook voor meer ervaren keramisten.

Materialen

De cursus is exclusief materiaalkosten. De materialen voor je werk dien je zelf aan te schaffen. Hou rekening met de aanschaf van broodjes klei en glazuur. Je kunt de materialen aanschaffen via de materialen kaart van Cultuurkust. Meer informatie daarover vind je hier. Gereedschappen zijn kosteloos aanwezig bij Cultuurkust.